Има пожарникари, които ще отпразнуват днешния ден, но дали са

...
Има пожарникари, които ще отпразнуват днешния ден, но дали са
Коментари Харесай

За 550 млн. лв повече в бюджета за 2021 г. настояват от Синдикат „Огнеборец

Има пожарникари, които ще отпразнуват днешния ден, само че дали са задоволително, това е друга тематика “. Този коментар направи в предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Венцислав Станков от Синдикат ”Огнеборец " в деня на професионалния празник на пожарникарите.

„ Имайки поради броя на популацията и на пожарникарите, би трябвало да ви кажа, че имаме дефицит на пожарникари в България “, акцентира той.

„ Най-големият проблем при човешката немарливост изпитваме при пораждане на полските и горските пожари, само че също по този начин има доста катастрофи в промишлени предприятия, въпреки че последните 20 години нещата доста се усъвършенстваха от позиция на възстановяване на пожарната сигурност, само че постоянно има произшествия – поради техническа нередовност и други “, изясни още Станков.

Според него засушаването и смяната в климата също въздейства върху активността им.

„ Разчитаме доста на съдействието на Министерство на защитата. Основен проблем е обезпечаването на структурата ни с летателна техника за по-бързи и съответни дейности. За момента нямаме схващане от управляващите по този проблем. Тези летателни средства няма да ги използваме единствено гасене на горски и промишлени пожари, само че и при търсене на хора посредством въздуха, за евакуация. Към момента в България няма такава основана организация – издирването и спасяването е единствено наземно “, разясни Венцислав Станков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР