Има по-отговорно лице за смъртта на подполковник Валентин Терзиев, което

...
Има по-отговорно лице за смъртта на подполковник Валентин Терзиев, което
Коментари Харесай

Има и друго, по-отговорно лице, което не е разследвано

Има по-отговорно лице за гибелта на подполковник Валентин Терзиев, което обаче не е разследвано. Това написа в своя Фейсбук профил брачната половинка на починалия водач Димитрина Попова. 

“Ама, несъмнено министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оневинен, откакто е единствения притеглен обвинен, а въобще не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача ”, написа Попова. “Има експлицитна заповед на ръководителя на Военновъздушни сили, одобрена от МО, в която е несъмнено лицето за началник на стрелбите и това не е полк. Орлов ”, твърди още тя. Какво е правил той там, кой го е изпрати и с какви отговорности, пита Попова. “Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче въобще не е привлечено в хода на производството ”, написа още тя. 

“Това, че Методи Орлов ще поеме цялата виновност го знам от десетия ден след случая ” се споделя в поста й. “Интересно е по какъв начин Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е ”, написа още Попова.

Тя се обърна към военния министър като съобщи, че “явно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, откакто с такава лекост и с едно изявление обезсмисли правосъдната ни система и още веднъж трансферира виновността върху водача, пренебрегвайки йерархичната зависимост във Водоснабдителна система при взимане на решения, осъществяването им и последващите отговорности от това ”.

След което сложи въпрос и към прокуратурата - ще бъдат ли привлечени виновните лица, или “ще изпрати случая в битието ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР