Има път, по който има гарантиран провал и това е

...
Има път, по който има гарантиран провал и това е
Коментари Харесай

Политолог към партийните вождове: Вие правите кризата, криза в обществото няма

" Има път, по който има обезпечен неуспех и това е методът, по който се работи. Има и път, по който няма да има най-вероятно неуспех и той е път на открити и почтени диалози в парламента - да се седне и в действителност да се начертае стратегия най-малко - какво ще се прави в идващите 6 месеца. Ако такива диалози бъдат извършени, а към момента има време за това, само че не в границите на първия мандат - той беше изгубен като време, тогава може да има държавно управление с втори или с трети мандат ". Това разяснява пред БНР политологът Димитър Аврамов.

Според него сега би трябвало да се приказва за политика без напрежение и без размахване на пръсти. Кризата е вътре в политиката, в обществото и в частния бранш рецесия няма, безапелационен бе той.

" Очевидно, че в сложната обстановка, в която опитваме да създадем държавно управление по всевъзможен метод, само че не и с разсъдък, се получават такива неща. В началото на този парламент първото изпитание не беше в осъществяване на първия мандат, а беше в изопачаване на нещата, че да се търси някъде другаде отговорност и да се приказва за втория мандат. Каруцата беше поставена пред коня. Сега какво се случва - най-после се оказва, че с никой не може ", разяснява политологът в изявление за предаването " Преди всички ".

Според него в българската политика е напълно разрушено доверието, а конюнктурата се сменя с часове, не с дни. 

Българското общество е склонно да изпраща в полтиката всевъзможни екзотични хора с всевъзможни екзотични мисли, сподели Аврамов и добави, че политиката на Има Такъв Народ наподобява на " настроенията в чалга ария ":

" През 5 секунди отиваме от горест в наслада и няма никакво неизменност. Но не би трябвало да хвърляме безусловно виновността върху Има Такъв Народ. Много е допустимо в действителност те да не са видяли в това, което прави ГЕРБ, поредност ".

По думите на Димитър Аврамов сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е имало подмолна негласна коалиция за кадруване и преодоляване на правосъдната власт: 

" Сега тези, които са създавали казуса, може да се наложи да го вземат решение. Трудно ще им е без болшинство в Народно събрание. По доста печален метод две партии, които споделяха, че не работят дружно, от Движение за права и свободи по институционален метод в Народно събрание, подлагаха на критика непрестанно ГЕРБ, а ГЕРБ си късаха всевъзможни политически ризи и споделяха, че нямат нищо общо с Движение за права и свободи и най-после останаха сами в поддръжката на първия мандат ". 

По този метод на правене на политика с окопно мислене нищо няма да стане, безапелационен е политологът. " Първият мандат е на ръба да бъде изгубен. Очевидно, че с този метод не може да се осъществя и вторият мандат ".

Според него в идващите дни на Народното събрание главните политически водачи би трябвало да решат какво ще вършат - дали ще санкционират някой за предишното и дали ще приказват за предишното и неуспехите си или ще дадат 3-4 месеца на непоклатимост и прогнозируемост.  Следствието и прокуратурата са в положение, в което нищо не могат да свършат сега като институции, безапелационен е Димитър Аврамов. И добави: 

" Следователно няма да има използване на закона и никой няма да бъде наказван. Успойте се хора, които 10 или 15 години сте точили бюджета на страната - няма да влезете в пандиза в идната 1 година, отсрочва се за по-нататък. Сега седнете и направете политическа непоклатимост ".

Снимка: БНР 
ТЕМА преди 4 часа 1794 преди 15 часа 4597 преди 16 часа 1767
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР