Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия

...
Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия
Коментари Харесай

Акад. Денков: Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия на страната

" Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца ". Това съобщи на брифинг министър председателят Николай Денков след среща с работодателските организации, на която са разисквани главните ограничения, планувани в Териториалните проекти за обективен преход и опцията за присъединяване на огромни предприятия в смяната на икономическия образ на област Стара Загора.

Основната рецензия по време на диалозите е била, че връзката на държавното управление във връзка с работодателите и на евентуалните вложители би могла да бъде доста по-добра.

Предложението на работодателите е енергийната тактика да се добави с индустриална, тъй като точно огромните индустриални предприятия са най-големите консуматори на сила.

По отношение на блокадите на миньорите и енергетиците,Денков разяснява, че са създали всичко, което може към този миг. Той изрази вяра разсъдъкът в обстановката да надделее и да се стартират диалози всъщност.

Енергийната тактика би трябвало да е основана на моделирането на развиването на енергийната система, като може да се добави с индустриална тактика, разяснява министър председателят Николай Денков. На срещата с работодателите бяха разисквани главните ограничения, планувани в териториалните проекти, за обективен преход. Обсъден е въпросът ис дефицита на работната ръка.

По думите му това значи да се привлекат най-хубавите национални и международни вложители в трите въглищни района. Затова и на срещата е разисквано по какъв начин да се сътвори транспарантен и явен развой.

Цветан Симеонов отБългарска търговско-промишлена палата разяснява, че заключенията във вчерашното съглашение са допустими. По думите му би трябвало да се положат старания за обществения разговор, повече бистрота и предвидимост при формулиране на проектите.

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България посочи като значим резултат срещата това, че се рестартира процесът за набиране на капиталови планове.

Относно договарянията на кабинета и протестиращитеДенков съобщи, че изчаква да види по какъв начин ще завърши днешният ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР