Има опасност да влезем в ситуация, при която да стигнем

...
Има опасност да влезем в ситуация, при която да стигнем
Коментари Харесай

Прогноза: Ако лъжем мерките, много време ще имаме плато от много заразени

Има заплаха да влезем в обстановка, при която да стигнем едно високо плато от заразяващи се и разболяващи се от COVID-19 и да го задържим дълго време - по този начин, както е в Англия (там след охлабването на ограниченията през лятото имаше по 40-50 000 нови случая дневно за дълъг интервал, в този момент отново се стига до такава степен и евентуално поради ). За здравната ни система това ще е меко казано неприятна вест. Това съобщи математикът проф. Николай Витанов, който изготвяше математическите модели за пандемията от ковид за Националния действен щаб (НОЩ).

Според проф. Витанов, тази заплаха съществува, в случай че всеобщо в България лъжем и заобикаляме въведените ограничения. Ако не го вършим всеобщо, допустимо е към Коледа да сме в спад на новите случаи.
 В мощ е зеленият документ, хиляди деца остават у дома В мощ е зеленият документ, хиляди деца остават у дома
От 00.00 часа тази нощ влиза в сила зелен Коронавирус сертификат за всички действия, провеждащи се на закрито, и за посещаване на вс...

По думите на математика пред Нова телевизия, доста по-ефективно за превъзмогване на бъдещото плато щеше да е да се наложи локдаун, а не зелен документ. Зеленият документ беше политическото решение, счита проф. Витанов.

На въпрос дали има ограничения, които могат да спрат инерцията на болестта до края на седмицата, проф. Витанов отвърна изрично: Няма.

" Антителата работят, само че би трябвало бързо огромни елементи от популацията да се имунизират - другояче нищо не вършим малко по-малко ", посочи ръководителят на катедра " Вирусология " доцент Любомира Николаева-Гломб. Защо тестванията за антитела, които в този момент всеобщо се вършат, не правят нищо -!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР