Има огромен потенциал за развитие на двустранните отношения между България

...
Има огромен потенциал за развитие на двустранните отношения между България
Коментари Харесай

Румен Радев: Европа не трябва да се превръща в крепост, а да помага на държавите от Африка и Близкия Изток


Има голям капацитет за развиване на двустранните връзки сред България и Малта.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на взаимен брифинг с президента на Малта Мари-Луиз Колейро Прека, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Финансовите услуги, образованието, опазването на здравето, туризма, логистиката и миграцията – са тематиките, които двамата президенти са разискали по време на диалозите на „ Дондуков ” 2. Президентът Радев съобщи, че визитата на госпожа Колейро Прека и водената от нея делегация ще даде нов подтик и подтик за развиване на връзките сред двете страни във всички области от съвместен интерес.

Двамата са разискали и въпроси от интернационален темперамент, както и тематиките във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Кохезионната политика е в основата на Европейски Съюз, означи Румен Радев.

Огромен капацитет съществува и в развиването на нашите културни връзки, сподели българският президент и означи, че европейска столицата на културата през 2018 година е Валета, а през 2019 година – Пловдив.

Свързаността сред България и Малта е доста значима - за бизнеса, за туризма, за културните връзки, съобщи от своя страна малтийският президент. И Малта, и България имат на практика идентични бизнес модели, добави тя и означи, че се надява превозвачът „ България ер ” също ще види капацитета.

Трайно решение на мигрантската рецесия е допустимо единствено посредством по-голяма сигурност и стабилизиране на регионите, откъдето идват мигрантите. Политиката на отворени порти докара не толкоз огромни проблеми на Европа, колкото големи проблеми в страните, откъдето потеглят мигрантите.

Предлагайки обществена сигурност тук в Европа на милиони хора от проблематичните райони, те престават да мислят за бъдещето на своите страни и мислят само по какъв начин да дойдат тук в Европа. Трябва да мислим за стабилизиране на проблемите райони, хората би трябвало да знаят, че имат бъдеще вкъщи. Европа не би трябвало да се трансформира в цитадела, а да оказва помощ на страните от Африка и Близкия Изток, съобщи Румен Радев.

Мигрантите в действителност не намират реализация в страните си, съгласи се с Радев Мари-Луиз Колейро Прека. Ако желаеме да реализираме същински триумф, а освен да оказваме помощ и щедрост, би трябвало да преглеждаме казуса от всички негови страни, сподели още тя.

Очаквайте още детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР