Има огромен напредък в реалното изпълнение на ремонта на пътя

...
Има огромен напредък в реалното изпълнение на ремонта на пътя
Коментари Харесай

Министър, кметове и областен провериха докъде е стигнала реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград

Има голям прогрес в действителното осъществяване на ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Мисля, че обектът е образец по какъв начин би трябвало да се извършва пътен сектор. Това съобщи при днешната си ревизия на обекта районния министър Николай Нанков. Редом с него в напредъка на трасето се увериха кметът Иван Тотев, регионалният шеф Здравко Димитров. 
"Работи се поетапно. Първо трасираме новото платно, следва асфалтирането му и в следствие стартира рехабилитация и уширение на съществуващия път. Графикът се съблюдава, даже се работи предварително ", разясни Нанков. По думите му с тези темпове пътят в сегашните габарити по главния план може да бъде приключен изцяло преди края на идната година. 
Бюджетът от 25 000 000 лв. е обезпечен по оперативна стратегия и е единствено за рехабилитация на съществуващото и създаване на новото платно. С тези пари изрично не може да се употребяват за локалните платна и кръговите, които действително се явяват огромните пропуски в плана. 
Всъщност - по думите на районния министър, по-сложна е обстановката с локалните платна, защото би трябвало да се мине през отчуждавания, диалози за което към този момент са почнали. По въпроса с кръговите се работи интензивно и там министър Нанков не регистрира проблем. 
"Найважните кръгови са при Асеновград, при летището и кръговото като връзка с околовръстното на Пловдив. Тези са безспорни. " 
Финансирането на тези два спомагателни детайла ще е от страната. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР