Има някои съставки в храните, които спомагат за подобряване качеството

...
Има някои съставки в храните, които спомагат за подобряване качеството
Коментари Харесай

Ако искате да имате ЗДРАВ и дълъг сън, яжте ТЕЗИ храни

Има някои съставки в храните, които спомагат за възстановяване качеството на съня ни. Такива са да вземем за пример витамин В6 и триптофан. Те имат свойството да покачват количествата на хормона мелатонин, отговарящ точно за съня ни. Днес сме ви подбрали няколко такива храни, които да консумирате да вземем за пример за вечеря, с цел да имате по-здрав и спокоен сън. Ето ги и тях:

Хумус

Хумусът се подготвя най-вече от нахут, който е богат и на двете гореспоменати съставки – тиамин В6 и триптофан. Ако изпитвате апетит преди лягане, може да хапнете малко от тази вкусна разядка с парче самун да вземем за пример, стига да нямате предразсъдици или скрупули.

Зърнени люспи

Много от тези зърнени храни са желани от дребни и огромни за бърза закуска с мляко, само че те са потребни и за положителния сън вечерта. Комбинирайте ги с топло мляко за още по-добър резултат. Повечето от предлаганите на пазара люспи съдържат витамин В6, който взе участие в релугацията на съня, биологичния часовник и когнитивната функционалност.

Пълнозърнести артикули

Храни като булгур, ечемик и други пълнозърнести храни в състава си съдържат магнезий, както и подтикват производството на инсулин, а той от своя страна взе участие в активацията на триптофан в организма. Ако хапвате малко количество от някоя пълнозърнеста храна преди лягане, ще си осигурите спокоен сън през цялата нощ.

Банани

Бананите са богати на магнезий и калий, а също съдържат и триптофан. Благодарение на тези субстанции те спомагат за отпущането на мускулите, тялото и по този метод ни обезпечават по-добра отмора и спокоен сън.
Какво споделя за вас позата, в която спите?
Езикът на тялото приказва красноречиво за нас самите, даже когато спим. Експерти за следили връзката сред позите на тялото по време...
Прочети повече
Зеле

Зелето е зарзават, извънредно богат на калций. Калцият пък взе участие в процесите на възстановяване функционалността на хормона на съня – мелатонин. 

Различни типове семена

Семената също са потребни за организма и съня ни. Слънчогледови, сусамови или ленени, както и каквито други изберете – те са богати на триптофан и ще спомогнат за спокойните нощи. Освен това, те все по-често изместват най-различни скотски артикули.

Ядки
Вредно ли е да спим прекомерно доста часове?
Често главоболие С това може би всички сме наясно, че има сериозна връзка сред неприятния сън и главоболието и прекомерно дребното сън води...
Прочети повече
Подобно на семената, ядките също да положителни източници на триптофан, като те имат и по-големи засищащи свойства. Затова в случай че почувствате апетит преди сън, ядките са една от най-хубавите алтеранитиви да го потушите.

Кисело мляко с мед

По принцип за добър сън доста от хората избират топлото прясно мляко, само че всички млечни артикули съдържат калций, който точно спомага за качеството на съня, тъй че е добър избор да изпробвате и кисело мляко с мед. 

Сирене и крекери

Сиренето също е млечен артикул, богат на калций, тъй че в случай че предпочитате него пред млякото – хапнете малко парче сирене с няколко крекера.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР