Има необходимост от популяризиране на възможността хората да използват ваучерите

...
Има необходимост от популяризиране на възможността хората да използват ваучерите
Коментари Харесай

Нова информация: С ваучерите за храна могат да се заплащат екскурзии и почивки

Има нужда от разпространение на опцията хората да употребяват ваучерите за храна за възнаграждение на услуги в туризма. Това сподели ръководителят на Обединение " Бъдеще за туризъм " Павлина Илиева в ефира на БНР.

" В момента ползата от страна на клиентите на туроператорите да заплащат екскурзии и почивки с ваучери за храна е слаб. Туроператорите, за които през летните месеци работата е извънредно натоварена също не демонстрират интензивност ", сподели Павлина Илиева.

Тя припомня, че част от сумата за отмора или екскурзия, както и за хотелско настаняване може за бъде заплатена с ваучерите за храна, които работодателите издават.

" Хората към момента нямат концепция, че могат да се употребяват ваучери за туристическа услуга. То влезе в действие от 1 юли. Туристическите компании би трябвало да сключат контракт с такава компания, която обработва ваучери ", разяснява Илиева.

" С обнародвания в брой 52 на Държавен вестник от 05 юли Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет се вършат промени и допълнения, с които се урежда правото на притежателите на ваучери за храна да ги употребяват и за туристически услуги по Закона за туризма до края на годината. СПА хотелиерите, чиято беше самодейността за тази опция сега са доста по-активни ", разяснява Павлина Илиева.

Тя акцентира, че летният интервал е най-благоприятният за потреблението на ваучери за възнаграждение на туристически услуги, като се чака ползата да се ускори през идващия отпускарски месец.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР