Има навици и грешки, които правим всеки ден, и въпреки

...
Има навици и грешки, които правим всеки ден, и въпреки
Коментари Харесай

11 неща, които карат тялото да старее по-бързо

Има привички и неточности, които вършим всеки ден, и макар че може да наподобяват незначителни, те са огромен % от аргументите някой да остарява бързо.
Пушенето, пиенето на алкохол, носенето на прекалено много грим, животът със стрес или затънал метод на живот са някои от навиците, които ви карат да остарявате по-бързо. Какво ни кара да остареем преди времето си?
1. Пушенето Освен че е нездравословно за здравето като цяло, тютюнопушенето понижава количеството О2 и хранителни субстанции от които кожата се нуждае, с цел да остане здрава.
Освен това задейства ензими, които компрометират нейната разтегливост, както във връзка с кожата на лицето, по този начин и във връзка с тази на тялото.

2. Не спите задоволително Недоспиването предизвиква интензивни тъмни кръгове, само че също по този начин се отразява на хубостта на кожата ви.
Клетките на епидермиса имат циркаден темп, тъкмо като сън / бодрост, тъй че в случай че не спим задоволително, тези кафези не могат да се възстановят от всичко, от което страдаме денем, тъй че кожата ще наподобява суха, матова и остаряла.

3. Водите затънал метод на живот Прекарването на прекалено много време на дивана ви накара да остарявате по-бързо, защото без да вършиме нищо физическо, няма да можете да регулирате по-ниските равнища на кортизол и няма да можете да увеличите производството на хормони, които са от изгода за цялото тяло.

4. Разтривате очите си постоянно Честото търкане на очите има пагубни последствия за кожата, защото предизвиква разграждане на колагена и предизвиква появяването на бръчки и капиляри в зоната към очите, която е доста деликатна.

5. Спите с лице на възглавницата Ако постоянно спите по стомах и с лице към възглавницата или на една и съща страна, може да забележите, че стартират да се появяват бръчки, изключително на страната на която спите.
Това е по този начин, тъй като като " смачкате " лицето си във възглавницата, намалявате колагена в кожата си, тъй че решението ще бъде постоянно да спите по тил или да употребявате калъфка за възглавница, която е направена от коприна.

6. Поддържане на отоплението прекомерно високо Високата температура предизвиква сухота и раздразнение на епидермиса.

7. Пиете със сламка Непрекъснатото придвижване, което се прави при пиянство през сламка е различен от навиците, които ви карат да остарявате, защото благоприятства образуването на преждевременни бръчки към устата.

8. Нямате време да се отпуснете Воденето на уплашен и разтревожен живот води до по-голямо освобождение на свободни радикали, тъй че бръчките ще се появят преди времето си.

9. Прекалявате с алкохола Алкохолът понижава равнищата на антиоксиданти в кожата, което я прави по-малко способна да противодейства на действието на свободните радикали, виновни за клетъчното стареене.

10. Злоупотреба със захари Излишъкът от захари може да аргументи инфектиране и проблеми с акнето и в случай че някои от тези пъпки оставят следи по кожата, може да наподобява, че сте по-възрастни.

11. Носите прекалено много грим Преувеличаването с грима на лицето може да докара до прибързано стареене на кожата. Всъщност, в случай че употребявате прекалено много артикули на маслена основа, рискувате да блокирате порите на кожата си и да предизвикате пъпки.
Разбира се, усмивката също предизвиква бръчки, само че в случай че сте щастливи, вие също ще можете да активирате тялото и да го запазите младо за по-дълго.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР