Има написан текстов проект за промяна на Конституцията. Той ще

...
Има написан текстов проект за промяна на Конституцията. Той ще
Коментари Харесай

Стою Стоев: Има написан текстов проект за промяна на Конституцията

Има написан текстов план за смяна на Конституцията. Той ще се разисква може би идната седмица. Това сподели новоизбраният ръководител на правната комисия Стою Стоев в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Според него конституционни промени са вероятни и в сегашния парламент.

Той разяснява и тематиката за основния прокурор. Припомни, че е имало две претенции за отстраняването му от двама разнообразни министри на правораздаването и те са били отхвърлени по съвсем единомислещ метод. „ В момента, в който първата политическа мощ съобщи, че първи приоритет им е това да отстранят основния прокурор, на идващия ден към този момент членовете на Висш съдебен съвет вкараха такова искане. Това е извънредно притеснително и повдига извънредно доста въпроси за фактически огромното политическо въздействие ", сподели ръководителят на правната комисия в Народно събрание.

Той изясни, че не познава Иван Гешев и че позициите му е чувал единствено на чуванията в комисията в предишния парламент.

Обсъжданите промени в Наказателно-процесуалния кодекс по думите му са извънредно наложителни и не са противоконституционни.

За номинацията си Стоев изясни, че е получил цялостната поддръжка на всички 64-ма от парламентарната група в съдружен формат.

На въпрос за какво някой по-опитен не е станал ръководител на правната комисия като Христо Иванов или Надежда Йорданова той отговори по този начин: „ Христо Иванов е водач на политическа мощ и е извънредно ангажиран, не мисля, че би имал времето да се занимава с това. Надежда Йорданова познава моята работа и също стои зад моята работа. Тя е едно от главните политически лица в " Да, България ", има да пази законопроекти. "

Председателят на правната комисия съобщи и че татко му няма нищо общо с така наречен „ подпорна стена " на Алепу. Коментарът му беше във връзка изнесена информация от проверяващия уебсайт BIRD.bg, съгласно която бащата на депутата е старши съучастник във компания с вложители в скандалния „ подпорен хотел " на Алепу. Политикът, номиниран от ПП-ДБ, е наследник на някогашния ръководител на надзора на Агенцията за приватизация Теодор Стоев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР