Има начини за справяне с мръсния въздух в София, но

...
Има начини за справяне с мръсния въздух в София, но
Коментари Харесай

Милка Христова: Има начини за справяне с мръсния въздух в София, но те не са в мерките, които СОС прие

Има способи за справяне с мръсния въздух в София, само че те не са в ограниченията, които Столичният общински съвет одобри на сесията в четвъртък. Това съобщи заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова.

" Основният минус на ограниченията, които СОС одобри, е фактът, че те се пробват да вземат решение последствията от казуса. Не дават опция въобще за отбягване на този проблем, разяснява заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия. - Столична община трябваше да търси поддръжка и от страната, с цел да може и с доста законодателни промени, да реализира резултат както във връзка с транспортния трафик, по този начин и на битовото отопление. И по този метод въобще да не позволяваме замърсяване на въздуха. Аз откровено се надявам, че хората ще откликнат на апела на кмета на София и на СОС да не употребяват персоналните си коли. Но познавайки логиката на психиката на жителите, този апел ще си остане единствено едно положително благопожелание. Мисля, че работата по решаването на казуса със нечистия въздух занапред следва. Тези ограничения са някакво начало, само че те по никакъв метод няма да успокоят хората, живеещи в нечистите квартали ".

Милка Христова предложи да бъде направена смяна в Наредбата за отдаване чартърен на общинските жилища. " Тази концепция пристигна от самите жители, които неколкократно посещаваха Столична община. Говоря за представители на Инициативни комитети от кварталите " Люлин " и " Красна поляна ", сподели тя. - Столична община има наематели. Тези наематели в огромната си част са във Виетнамските общежития в " Красна поляна ", които съгласно жителите, са съществени причинители на замърсяването на въздуха. Мисля, че в договорите за наем може да сложим ново изискване. Например, че при потребление на горива, които са в нарушаване на наредбата за горене на боклуци, жителите, позволили това, ще бъдат глобени до степен изваждане от жилищата им. А страната може да помогне незабавно, като стартира да отпуска енергийните помощи единствено и само тогава, когато отоплението е централно или се прави с електричество ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР