Има многобройни видове фалшив мед на пазара. Те имат подвеждащи

...
Има многобройни видове фалшив мед на пазара. Те имат подвеждащи
Коментари Харесай

Как да разпознаете фалшивия мед? Просто използвайте тази 4 прости трика! ВИДЕО

Има многочислени типове подправен мед на пазара. Те имат подвеждащи етикети с изказвания, че продуктът е естествен, а и има ниска цена, която може да ви подведе, с цел да го купите.

Неотдавнашно изследване открило, че над 76% от меда, продаван на пазарите, е бил подложен на развой, прочут като ултрафилтрация.

Този развой отстранява примесите.

Производителите настояват, че този развой е значим, защото удължава периода на валидност на продукта и предотвратява кристализацията, само че също по този начин отстранява и прашеца, който обезпечава многочислени изгоди за здравето.

Имайте поради, че суровият мед е единствената известна храна, която не изгнива в своето естествено положение. Необходимостта от обработка на мед в името на издръжливостта на рафта е нелогична.

Изследователите считат, че същинската цел на този развой е да се скрие географският генезис на меда. Например, китайският мед, инфектиран с противозаконни антибиотици и метали, може да бъде прикрит в процеса на пречистване и да бъде продаван като екологично чист.

Ето по какъв начин да различите подправения мед

Чистият мед кристализира с течение на времето. Ако медът ви не кристализира след известно време, то той не е същински.

Прочетете етикетите, преди да купите мед и в случай че в наличието има първокачествен сироп от фруктоза или глюкоза, не би трябвало да го купувате. Това е сигурен знак, че огромна част от това, което купувате, въобще не е мед. По-скоро, на ниска цена заряд, цялостен с генетично модифицирани съставки и препарати за битка с плевелите.

Тест 1)

Напълнете чаша с вода и прибавете една супена лъжица мед в чашата. Изчакайте.

Фалшивият мед ще се разтвори във водата и ще го видите насъбран към стъклото, до момента в който …

Чистият мед ще се утаи навръх дъното на чашата.

Тест 2)

Извадете суха съчка кибрит и натопете върха ѝ в меда. След това пробвайте да я запалите, тъкмо както бихте го създали по принцип.

Ако медът е чист, клечката ще се възпламени с лекост и пламъкът ще продължи да изгаря от меда.

Ако медът е подправен, това няма да стане, тъй като продуктът съдържа влага.

Тест 3)

Добавете няколко капки йод в чаша вода и прибавете малко мед. 

Ако медът стане наследник, той е разбъркан с царевично нишесте. 

Тест 4)

Добавете няколко капки оцет в чаша вода, прибавете малко мед и в случай че се разпени, то към продукта има добавени други съставки.

Предлагаме ви и някои спомагателни препоръки при закупуване на мед

Органичният мед е очевидно компактен и ще отнеме доста време да го реалокира от буркана, до момента в който подправеният мед просто ще се стича.

Големите вериги магазини нормално не се интересуват от качеството. По-добре е да търсите локални производители или магазини за био храни.

Винаги се опитвайте да купувате чист, органически мед, защото той е единственият, който съдържа прашец и обезпечава многочислени изгоди за здравето.

/Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР