Има много тежък кадрови дефицит в Спешна помощ. Случва се

...
Има много тежък кадрови дефицит в Спешна помощ. Случва се
Коментари Харесай

Говорителката на Спешна помощ: Едва смогваме, адресите за COVID-19 валят един след друг

 Има доста тежък кадрови недостиг в Спешна помощ. Случва се колите за спешна помощ да идват на сигнал след 6-7 часа. Това описа пресаташето на Центъра за незабавна здравна помощ в София Катя Сунгарска по БТВ.

" Това е извънредно доста време, само че когато няма кой да го извърши, омагьосаният кръг се върти прекомерно бързо. Нашите коли за спешна помощ през това време са на други адреси ", сподели Сунгарска.

" Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрестанно, няма прекъсване. Адресите за COVID-19 валят един след различен ", добави тя.

По думите й, с цел да се изпълнят единствено Коронавирус адресите, един екип за един час би трябвало да отиде на четири или пет адреса. А след всеки подобен адрес екипът се прибира, с цел да се обеззарази дружно с колата за спешна помощ.

" Когато се вземе пациент в тежко положение, се взима и второ мнение от координационния център, където има още един експерт, който да прегледа болния. Има и чиновници на РЗИ, които имат непрекъсната връзка къде какъв брой кревати има. Но тези кревати, които ги има, са едно-две и до момента в който колата за спешна помощ стигне до " Пирогов ", да вземем за пример, леглото към този момент е заето ", изясни Сунгарска във връзка с казуса с неналичието на свободни кревати и обикалянето по лечебни заведения.

Идеята бусове на полицията, таксиметрови коли и частни коли за спешна помощ да оказват помощ на Спешна помощ, тя разяснява по този начин: " Ние сме във война, тъй че ми звучи да впрегнем всички запаси, с цел да се оправим с тази пандемия. Нашият запас не стига от много години и това е известно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР