Има много начини да проверим качеството на хранителните продукти, които

...
Има много начини да проверим качеството на хранителните продукти, които
Коментари Харесай

Лесно можете да тествате качеството на храната, която ядете

Има доста способи да проверим качеството на питателните артикули, които консумираме всеки ден. Повечето от тях, обаче, изискват подпомагане от експерти или особено съоръжение. Предлагаме ви единствено тези, които може да извършите сами в домашни условия или даже в супермаркета.

1. Пилешки гърди

Обърнете внимание на белите линии и дебелия пласт лой върху пилешките гърди. Това значи, че фермерите инжектират домашните птици с хормони за напредък, с цел да може да наддават тегло бързо. Това месо не е потребно за здравето. Цветът също е от голяма важност: в случай че той е жълтеникав, тогава месото не е свежо. Суровите пилешки гърди би трябвало да бъдат розови и не прекомерно меки.

2. Сирене " Котидж "

Изсипете капка йод върху сиренето. Погледнете петното, което се образува. Ако то промени цвета си от жълто към тъмносиньо, тогава има възможност сиренето да съдържа нишесте. Оставете малко парче от продукта на стайна температура. Ако то се оцвети в жълто, тогава съдържа растителни масла. Истинското сирене може да бъде кисело на усет, само че няма да промени цвета си.

3. Мед
Припомнете си 7 учебни трика, които още работят
Някои ежедневни трикове са толкоз практични и лесни, че могат да бъдат от изгода на повече от едно потомство. С течение на времето те н...

Изсипете малко мед върху паница. Фалшивият пчелен артикул капе и се разнася по повърхността на съда, до момента в който висококачественият се стича в тънка бликам. Ако медът има усет на карамел, това значи, че той към този момент е бил нагряван. Ако е прекомерно сладостен, евентуално съдържа бяла захар.

4. Сметана

За да разберете дали сметаната съдържа растителни мазнини, разтворете 1 чаена лъжица от нея в чаша гореща вода. Ако качеството на продукта е неприятно, тогава по повърхността на питейната течност могат да се появят бели люспи. Истинската заквасена сметана образува гъста хомогенна напитка.

5. Замразени плодове и зеленчуци

Проверете дали опаковката със замразени артикули съдържа сняг или части лед. Ако това е по този начин, тя евентуално не е съхранявана вярно. Изберете артикули, по които има скреж.
Този човек разкри най-лесния метод за икономисване на пари
" Само в случай че можех да спра да разходвам пари за ненужни движимости, щях да купя толкоз потребни неща. " Ако и вие мислите по този начин, то тогава тази публикация...

6. Риба

Прясната риба има ясни очи и яркочервени хриле. Тя би трябвало да отразява естествена железна светлина, а люспите й да са компактно прикрепени към тялото.

7. Месо

Притиснете месото леко с пръст. То би трябвало да бъде задоволително гъвкаво, с цел да възвърне първичната си форма. Разрежете едно огромно парче на половина: в случай че то е мрачно, само че има бели очертания, това значи, че неговият период на валидност е продължен благодарение на добавки. Подсушете месото с хартия. Пресният артикул не би трябвало да оставя прекомерно доста влага или кръв върху нея.

8. Подправки
Имате котка? Никога не правете това с нея!
Котката ви евентуално следи къде се намирате, даже и в случай че не сте в една стая с нея, и даже и да не ви вижда.  Скорошно проучване на...

Вземете връзка копър. Ако листата на подправката увиснат, то тя е към този момент изсъхнала. Наситеният цвят на копъра и дългите стъбла са знак за наличие на нитрати. Свежите билки постоянно разполагат с натурален зелен цвят.

9. Сирене

Лесно може да разберете дали сиренето съдържа растителни мазнини. Когато се реже, то се разпада (не се отнася за твърди типове сирена като чедър). Освен това изсъхва бързо и по него се появяват пукнатини, в случай че остане дълго време без опаковка. Оставете парче сирене на стайна температура. Висококачественият артикул остава мек, само че в случай че изсъхне или се появи влага, е по-добре да го оставите.

10. Сладолед

Оставете обичания си сладолед на стайна температура. Ако той съдържа растителни мазнини, тогава има възможност да остане замразен за по-дълго време и най-после да се разтопи, трансформирайки се в течност. Сладоледът с качествени артикули е формиран от гъста и кремообразна примес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР