Има много доказателства за това, че спортът може да променя

...
Има много доказателства за това, че спортът може да променя
Коментари Харесай

Как NBA и Барак Обама ще развиват баскетбола в Африка

Има доста доказателства за това, че спортът може да трансформира човешки животи към по-добро. Ето за какво спортът би трябвало да се развива на всички места по света.
 Мачът на звездите, NBA и най-интересното от звездния уикенд
Какво се случи през нечовешкия уикенд в NBA

Видяхме извънземни осъществявания, само че кой завоюва огромния мач

NBA и FIBA знаят това и са решили да основат професионална баскетболна лига в Африка. В нея ще вземат участие 12 тима, които ще показват страните на Ангола, Египет, Кения, Мароко, Нигерия, Руанда, Сенегал, Южна Африка и Тунис.

По-късно тази година ще бъдат извършени квалификации, с цел да стане ясно кои от към този момент съществуващите тимове на континента ще вземат участие в лигата. А тя самата се чака да започва през 2020 година
 Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кевин Дюрант и кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 година
Кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 година

Топ 10 ще завоюват общо 540 милиона $ през 2019 година

Интересното е, че в това начинание ще се включат Pepsi и Jordan Brand като съществени спонсори, което ни подсказва, че нещата ще бъдат в действителност съществени. Барак Обама също е взел концепцията драговолно, като се чака той също да бъде забъркан в плана по някакъв метод.

I’ve always loved basketball because it’s about building a team that’s equal to more than the sum of its parts. Glad to see this expansion into Africa because for a rising continent, this can be about a lot more than what happens on the court. https://t.co/lghcLaUN9a
— Barack Obama (@BarackObama) 16 февруари 2019 година
Самият той разяснява новината в Twitter, като написа, че това може да значи доста повече за целия континент освен за баскетбола в частност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР