Има милиони диети. Едни от тях работят, други не. Три

...
Има милиони диети. Едни от тях работят, други не. Три
Коментари Харесай

Трите диети, които не работят

Има милиони диети. Едни от тях работят, други не. Три от най-популярните по света диети непрестанно провокират разногласия какъв брой ефикасни са в действителност и дали не водят след себе си отрицателни последици за здравето на индивида.

Диетата на Аткинс е една от тях. Тя е много настояща, защото реализира бързи резултати. За две седмици е допустимо да свалите 7 кг.

При нея се употребяват най-вече храни, богати на белтъчини - риба, яйца, месо, млечни артикули, ядки. Разрешени са олио и масло. Яде се и зеленчукова салата. Целта на тази диета е да се ограничи приемът на въглехидрати.

Според редица експерти огромният минус на тази диета е, организмът се лишава от въглехидрати и се понижава водата в тялото. Това от своя страна води до закъснение на метаболизма, смяна в обмяната на веществата и други здравословни проблеми.

 Трите диети, които не работят

Нискокалоричната диета и друга, към която вървят разногласия. При нея концепцията е да се одобряват разнородни храни, само че за не повече от 500-800 калории. Тоест три пъти по-малко, в сравнение с е належащо за потребностите на организма.

Причината тези диети да нямат резултат е, че когато човек понижи количеството храна, което приема, организмът се стресира и стартира да работи по икономично. В същото време, когато човек си разреши да поеме по-голямо количество храна, незабавно се натрупат ресурси. Когато се съблюдава нискокалорична диета, човек се усеща изнемощял, изтощен и е доста раздразним.

Протеиновата диета на френския диетолог Пиер Дюкан е третата противоречива диета. Тя е много съвременна последните няколко години. Тя съдържа четири стадия. Първият е наименуван ударен. Неговата дълготрайност е от 5 до 7 дни. През тях се употребяват единствено протеини.

Вторият стадий е разбъркан. Редуват се дни с протеини и дни с протеини плюс зеленчуци. Третият стадий е зареждане - към този момент е позволено всеки ден да се ядат протеини и зеленчуци, с изключение на в четвъртък. Към тях към този момент може да се прибавят и още неща - по един плод на ден, по 40 г сирене или кашкавал, по две пълнозърнести филии.

Четвъртият стадий е пожизнен - всеки ден човек може да яде, каквото пожелае, само че четвъртък би трябвало да употребява единствено храни, богати на протеин. Освен всичко изброено, всяка заран се употребяват по 3 супени лъжици овесени ядки.

И тук приемът на въглехидрати е мощно стеснен, а те са главните артикули, които са на най-ниския етаж на хранителната верига. Когато човек лиши организма си тестени артикули, е изцяло разумно да отслабне.

И макар че диетата има резултат, той не продължа за дълго време. Когато човек се откаже от потреблението на въглехидрати, той смъква килограми, тъй като се понижава водата в организма му.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР