Има интересно събуждане на хората, което се усети вчера пред

...
Има интересно събуждане на хората, което се усети вчера пред
Коментари Харесай

Бойко Атанасов: Видя се събуждане на хората, не се респектираха от батките на протеста

Има забавно пробуждане на хората, което се усети през вчерашния ден пред правосъдната палата. Видяхме, че началник на предизборния щаб на Иван Гешев е вътрешния министър. Най-вероятно както има лист с тези които се подписват в поддръжка на Гешев има и и лист с имената на батките, които би трябвало да респектират протестиращи.
Това зави в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " следователят Бойко Атанасов, който дружно с някогашният началник на националната работа за сигурност ген. Атанас Атанасов разясниха гибелта на вишия прокурор Васил Миков.

Ген. Атанасов показа, че познава Миков от 89-та година, когато той е бил в Разград, а прокурорът в Добрич, по времето на онази огромна екскурзия.

Искам да подчертавам на един извънредно важем миг – самоубийството също може да е закононарушение при избрани условия. Това го има в Наказателния кодекс. Трябва основния прокурор да даде обяснеине дали има следствие по какви подбуди този човек е стигнал до самоубийство. Такива претекстове имаше и при Христо Манчев, при него отиваха най-мръстните истории. Ние сме състуденти и когато прокуратурата искаше да се разправя с мен му го разпореди на него, с цел да го изпитват.

Ако в резултата на оказват тормоз Миков се е самоубил това е закононарушение, което би трябвало да се проверява. Последно се срещнах с него напролет, инцидентно се срещнахме на улицата. Тогава той ми сподели, че е високоплатен пенсионер, закътан някъде. Той бе доста самостоятелен и доста еродиран човек с висока просвета.

Пак ще повторя, че би трябвало Цацаров да бъде запитан дали е разпоредил при какви условия е настъпила гибелта на този човек. Всички тези циркове, които се разиграват тук в София са операции на публичното мнение по отношение на избора на нов основен прокурор. Вчера отидох на митинга, изсипаха няколко рейсове с роми, които бяха набутани измежду хората. Няма ли някой да проверява кой прави това.

Целия този цирк, който е наименуван „ шпионски скандал “. Борисов през днешния ден изяснява, че не знае, на дадохте ли си сметка къде се даде конференцията – във фоаето на вътрешното министерство. Кой ръководи това министерство?

„ Функционално интензивно мероприятие “ се назовава това което се случва. За първи път се предлага за основен прокурорчовек приключил школата на Министерство на вътрешните работи, до в този момент постоянно са били хора приключили юридически факултет на Софийския университет. Прокуратурата е орган на правосъдната власт, тя би трябвало да прави оценка работата на специфичните служби, а не да се сраства с тях. Главния прокурор е обособена власт, която би трябвало да управлява изпълнителната.

Предстоят доста значими избори – за локална власт и за основен прокурор. Подкрепата на ГЕРБ доста мощно отдясно се рои и би трябвало да се направи нещо. Първо се демонстрира че сме евроатлантици и че сме лоялни на тази концепция. В България е цялостно с хора, които са лоялни към съветските служби.

На кого ги продават тези номера Борисов и компания – на българското общество през голямата медийна власт. Той е склонен да даде на Росатом да строят „ Белене “, а когато стана абсурда с Гебрев и даже имената на съветски шпиони бяха оповестени, страната не реагира по никакъв начин. Да обичаш Русия не е закононарушение.

На какво наподобява да се събират подписи от трудови колективи, които да пишат до медиите, че поддържат Иван Гешев. На какво ви наподобява това, не ви ли наподобява на 33-та година. Българските жители е хубаво да се поинтересуват какво се случва на високите етажи.

За гибелта на Миков следовател Бойко Атанасов съобщи, че това е четвърти случай на прокурор, който умира от патрон, през последните няколко години. Тук няма нищо инцидентно. Никой не знае кои са убийците на Николай Колев. Има прекомерно хора във властта свързани с тази гибел. Смущаващо е, че прокуратурата дефинира дневния ред в обществото по метод, по който вземат решение нейните съдружници.

Виждаме, че Филчев и Цацаров носочват посредством избрани медии към полезности, които обществото би трябвало да развие, само че това не са кулинарните излъчвания. Ако и вашата телевизия направи кулинарно предаване ще имате доста поддръжка и рекламодатели.

Миков работеше по време на Борис Велчев по каузи с следствие на магистрати. При Цацаров той беше отзован. По времето на Велчев не се работеше добре, имаше какво да се промени, само че при Цацаров нещата станаха гибелни, тя се върна в тоталитарния режим. Прокуратурата се монополизира от изпълнителната власт поради близостта му с Бойко Борисов. Допускам, че на Васил Миков не са му се случили приятни неща в длъжностен аспект, той намерено показваше мнението си.

Той ни предложи законно притежаваното си оръжие, с цел да не ни убият, когато аз и Георги Йорданов казахме, че има проблеми в прокуратурата. Тогава отказахме, тъй като не знаехме какво ни чака. За мен Миков постоянно е бил извънредно съответен и в никакъв случай не показвал посока към самоубийство. Ако е бил подложен на тормоз. След последното ми присъединяване във вашето предаване съм изписал тонове хартия, на които да изяснявам какво съм желал да кажа по отношение на съветския основен прокурор Юрий Чайка.

Вчера пред правосъдната палата видях, че хората не се опасяват от големия запас, който трябваше да респектира протестиращите с едни доста мускулести хора. Хората не се респектираха, търсиха полицията, само че тя беше откъм гърба с камионетките, не начело при тях. Това евентуално ще се повтори и на следващия ден. Има хора с прякори, които са обслужвали прехода, станали са милионери и се разпореждат в институциите.

Как ще завърши този спектакъл зависи от всички нас. Дали желаеме да променим страната, а тези хора, театралните да си вървят където си би трябвало.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР