Има икономически лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в

...
Има икономически лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в
Коментари Харесай

Керемедчиев: Позицията ни по казуса Русия-Украйна закъсня

Има стопански лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в Украйна. Това съобщи в bTV Новините някогашният заместник-министър на външните работи и анализатор Милен Керемедчиев. 

Според него през идващите месеци е допустимо съветски военни да нахлуят в Украйна.

„ В момента виждаме струпване на съветски сили по границата, само че те не са задоволителни за едни действителни военни дейности. В момента на границата им струпани към 150 хиляди съветски военнослужещи и техника “, изясни специалистът.

По думите му в Беларус следва обучение на съветската войска, където ще бъде докаран „ върхът “ на съветската военна техника. Той посочи, че напрежението през идващите месеци ще пораства.

Бившият боен министър и посланик Георги Панайотов уточни, че всички решения в НАТО се взимат след полемики, а решенията се взимат единомислещо.

„ Става въпрос за територия на няколко стотин километра от нашите граници. Има скупчване на съветски войски. НАТО опита дипломация, беше извършено съвещание на Съвета НАТО-Русия за първи път от доста години насам, само че разликите останаха. Всички се надяваме този спор да се реши по пътя на дипломацията “, уточни дипломатът.

Керемедчиев призна, че българската позиция по проблема е малко закъсняла, само че такава има, а тя ще бъде допълнена след утрешния съвет по сигурността при премиера Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР