Има хора, които поради ред причини не са успели да

...
Има хора, които поради ред причини не са успели да
Коментари Харесай

Стигмата зад вратите на вечерните училища

Има хора, които заради ред аргументи не са съумели да завършат своето приблизително обучение, когато е трябвало. Най-често споделяните аргументи са свързани с работа, брак, семейство, присъди, безпаричие, пътувания в чужбина и доста други учредения за оставянето на образованието на назад във времето. Голямa част от хората, примирили се с главно обучение, са от ромски генезис. Положителна наклонност е, че от ден на ден хора търсят метод да завършат своето обучение във вечерни учебни заведения. 

Ето какво споделя в " Нашият ден “ Ана Маркова, шеф на 5-о Вечерно СОУ " Пеньо Пенев " в София: 

" Тогава потребността от вечерни учебни заведения е била извънредно огромна, защото в града са се стекли доста хора в строящите се заводи и фабрики. И доста от тях са имали потребност от обучение. “

Столичното учебно заведение предлага опция за довеждане докрай на главно и приблизително обучение на хора, навършили 16 години. Училището е учредено преди 68 години в далечната 1954 година.

Фокусът през днешния ден

" Става въпрос за хора, които по някаква причина са прекъснали образованието си за по-кратък или по-продължителен интервал от време и желаят да се върнат още веднъж, с цел да получат своето главно или приблизително обучение. Обучението се организира в присъствена форма, като сряда е ден за самоподготовка ", добавя Ана Маркова.

Единствения неуспех, от който човек би трябвало да се опасява, е неспособността му да се придържа към задачата, която смята за най-важна.

Цялото изявление с Ана Маркова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР