Има естествени причини и няма изненади за случващото се в

...
Има естествени причини и няма изненади за случващото се в
Коментари Харесай

Плугчиева: Германия пак внася руски петрол, но през Индия

Има естествени аргументи и няма изненади за протичащото се в Германия. Така стартира разбора пред БНР Меглена Плугчиева, някогашен дипломат на България в Германия, Швейцария, Лихтенщайн и Черна гора и вицепремиер в кабинета " Станишев " за обстановката в Германия.

" В политически проект имаме едно ръководство на три партии в обединението на канцлера Шолц – зелени, либерали и партията му – социалдемократи. При тези 3 партии има една нова генерация политици, които за жалост радикално се разграничават по подготвеност,  опитност и  визия  с политици, които познаваме от близкото минало ", разяснява Плугчиева в изявление за " 12+3 " на БНР.

В момента Германия е разтърсвана от стачки на фермери, стачка на железничари, недоволни жители и стопански проблеми.

" Наистина аз съм доста надълбоко и прочувствено обвързвана с Германия, не единствено служебно, за мен е като втора татковина и тази тематика е мъчителна да я разясня – тревожни обстоятелства от Германия – център и мотор на стопанската система на Европа. За нас постоянно модел за подражателство и на дейни политически връзки ", разяснява дипломатът.

" Имаше развой, в последните 20 - 30 години, и всичко беше устойчиво и уравновесено. Младите хора отидоха в съществени специалности и които не откриха място професионално, отидоха в политиката. Статистиката демонстрира, че огромна част, изключително в Зелената партия, нямат обучение, нямат и приблизително обучение. Не може да се разчита, че хора без обучение, при зелените, и без политически и административен опит ще дадат резултати изключително в рецесии.

В условия на рецесии се демонстрира мъчително, в случай че бяха постоянните времена както преди, в този момент нямаше и да се забележи ", изясни Меглена Плугчиева.

 И изясни аргументите:  " Това ръководство и Германия направи неточности още от времето на Меркел –миграционната политика –  " елате ще се оправим ". Германия призна, че не се е справила. И тези, които пристигнаха -  те са с различен нрав и вяра, не съумяха да се включат в пазара на труда и не се оправда упованието, нещо което се очакваше да стане и че те ще имат принадена стойност за икономическия напредък на Германия ".

В резултат на това те натовариха обществената система, усили се престъпността. За 2023 година спрямо 2022 година, статистиката демонстрира тройно нарастване. Всичко това са неточности от погрешно ръководство, разяснява Плугчиева.

" В икономическо отношение Германия затвори всички атомни централи тъкмо в интервала на война в Украйна и прекъсна всички връзки с Русия. Сега Германия внася полутечен газ от Съединени американски щати и други страни, става известно, че отново внася съветски нефт, само че през Индия ", изясни някогашният дипломат на България в Германия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР