Има един сигурен начин да взривиш земята под който и

...
Има един сигурен начин да взривиш земята под който и
Коментари Харесай

Първата заложена бомба за ново правителство

Има един сигурен метод да взривиш земята под който и да е ръководещ - да вдигнеш сметките за ток. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов най-добре знае това - при започване на 2013 година първото му държавно управление падна тъкмо поради всеобщите митинги против неочакваното повишаване на силата. И по всичко проличава, че в този момент той ще се опита да сложи новите ръководещи в сходна обстановка.

Още предишния месец Пламен Младеновски от Комисията за енергийно и водно контролира съобщи пред БНР, че на 1 януари цените на тока и парното за семействата евентуално ще се покачат с 20-30%. За съпоставяне, през 2013 година покачването, което изкара хората по улиците, беше малко над 13%. Този път обаче Борисов е от другата страна и ще бъде фен, а може би даже ще се показа и за избавител.

Ако самостоятелната на доктрина КЕВР дефинира цените, какво общо има тук Борисов?

А истината е, че остарялата власт в никакъв случай не си е тръгвала в енергетиката. Миналия юли, дни преди да стартират антиправителствените митинги, ГЕРБ и Обединените патриоти назначиха свои членове в регулатора. А за ръководител бе препоръчан точно Младеновски - считан тогава за избраника на ГЕРБ и единствен кандидат за поста. Той не бе определен поради скрита интервенция на Движение за права и свободи. Но все пак и в този момент продължава да бъде една от основните фигури в КЕВР - управлява отдела, който прави сметките за цените.
Реклама
Нужно ли е да има изобщо повишаване на тока за бита? На пръв погледа да - борсовите цени се усилиха в пъти от юли насам.

За контролирания пазар, какъвто е този за семействата обаче, това няма изключително значение. Енергията там се обезпечава от централите на квотен принцип по цени, които не са се трансформирали. Единствената обоснована причина за повишаване има при тока, който създават топлофикациите, само че той има дребен дял в общия микс.

Следователно цени, които няма потребност да се подвигат незабавно, ще бъдат наложени от регулатор с политически нюанс. Първата рецесия на новото държавно управление, наподобява, се задава.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР