Има два вида на представяне на проектокабинета. Единият е неговото

...
Има два вида на представяне на проектокабинета. Единият е неговото
Коментари Харесай

Политолог: Мнимата подкрепа на Борисов към кабинет с втория мандат е в негова изгода

Има два типа на показване на проектокабинета. Единият е неговото програмно деяние - какво предлага да свърши. Другото обаче е по-съществено и съгласно мен изисквано от ГЕРБ - поименното изтъкване на имената, които ще заемат министерски кресла.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Милен Желев.

Няма да съумеят да излъжат Бойко Борисов в личната му игра и от тях ще бъде изтънчено поименно, кой ще бъде министър-председател и кой ще вземе всяко едно министерско кресло.

Призивите Бойко Борисов да се отдръпна от ГЕРБ постоянно са били малко странни. Сякаш е допустимо Ахмед Доган да се отдръпна в действителност от Движение за права и свободи. ГЕРБ не мисля, че може да съществува без Борисов. Това са празни приказки. 

ПП-ДБ мислят, че са в преференциална позиция и споделят на ГЕРБ " откажете се от първия мандат и подкрепете напряко втория " и за техни изненада от ГЕРБ споделят „ добре, дайте да забележим тези имена “. Обаче това е една клопка за ПП-ДБ, както сподели Костадинов, най-много за личния им електорат, който понижава с всеки избори.

 
Борисов цели да има някакво ръководство, само че и дума не може да става за ясна коалиция със съглашение. „ Ние всичко сме си дали прошка “ са приказки за пред света. Това не се случва в действителния живот. Ето за какво мнимата поддръжка на Борисов към кабинет с втория мандат е в негова полза.
Абсолютно невероятно е ПП-ДБ да поддържат кабинет с първия мандат. Те приказват надали не неотложно да се пристъпи към осъществяване на втория мандат, което е пренебрежение към българските парламентарни обичаи. Вторият да изисква от първия е доста любопитна обстановка. Ако искаш всичко и то незабавно, ще получиш нищо и то последователно. По-скоро ГЕРБ ще продължат да управляват обстановката.

 
Изолацията на ГЕРБ-СДС ще продължи и този първи мандат е жертван, без значение дали има експертна форма или сложат на първа линия хардлайнерите. По-вероятно е да има държавно управление с втория мандат.
Изискването за поименно изтъкване на кабинета изключва Кирил Петков или Асен Василев да бъдат министър председатели. По-вероятно е да бъде някое от лицата на Политическа партия, а не на Демократична България. Прогнозата ми е за министър председател да бъде посочен или Даниел Лорер или акад. Денков. Няма да се крият под експертна форма. Няма да има министри на ГЕРБ. Възможно е ГЕРБ да поддържат фиктивно един кабинет и ще са в позиция да му ритнат столчето когато и да е.

При подобен кабинет няма по какъв начин да има действителна промяна нито в правосъдната система, нито в която и да е друга сфера.

Имаше мнения къде е някогашният вътрешен министър Бойко Рашков на тези срещи. Хората, които арестуваха Борисов и считат, че хора от външните кръгове би трябвало да са в пандиза, няма по какъв начин да създадат дружно промяна и противоположното.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР