Илюзионисти от цял свят пристигат за ново издание на фестивала

...
Илюзионисти от цял свят пристигат за ново издание на фестивала
Коментари Харесай

Илюзии до безкрай на фестивала Златна котка

Илюзионисти от целия свят идват за ново издание на фестивала „ Златна котка “. Гала вечерта е на 16 март в спортната зала „ Орловец “, в Габрово, оповестяват уредниците.

По думите им от тази година надпреварата за статуетката „ Златна котка “ и купата „ Най-добър вълшебник “ е сертифицирано по стандартите на FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques), като българските уредници още веднъж са единствените в Източна Европа, получили тази чест.

Официален посетител на събитието е Валтер Ролфо ‒ ефирен продуцент на магични излъчвания в Италия, продуцент на един от най-големите международни фестивали Masters of Magic и основен уредник на идващото европейско и международно състезание надлежно през 2024 и 2025г. 

За България към този момент своите полети са заели президентът на FISM – Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM – Хавиер Тапиас, Серж Один – президент на френската асоциация на магьосниците – FFAP, и аристократичният Лий Алекс от Англия ‒ световнопризнат потенциал в изкуството, показват уредниците. Всички те са част от жури в спортната част на „ Златна котка “, а особено място както в екипа, по този начин и в сърцата на публиката заема българската горделивост в международната магична сцена Дани Белев. 

Традиционно, към този момент 13 години събитието се осъществя в столицата на хумора – Габрово. „ Фокусниците, които посещават фестивала, към този момент идват безусловно от целия свят, с цел да се потопят в атмосферата на най-приятелския фестивал за магия, както го дефинират. Очакват ни четири дни със занимания, магични провокации, надпревари и доста нови познания. Не мога да пропусна да благодаря за непрекъснатата, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата поддръжка на община Габрово. “, разяснява Дани Белев, президент на „ Куик хендс проджект “ и основател на „ Златна котка “.

„ От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, като се изключи че ще взривят публиката на галавечерта с осъществяванията си, ще проведат и два майсторски класа. Организирани са две лекции за „ гласов дизайн “ от Иван Головацкий от Украйна и лекция „ Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието “ от Александър Иванов, изпълнителен шеф на „ CreateX Digital Agency “, оповестяват уредниците.

По думите им огромният коз в магичното тесте е галаспектакълът, в който пред погледите на 2000 души ще се показват най-хубавите магьосници от надпреварата и международните гос -звезди. В представлението ще вземат присъединяване и Бояна Николова, международен първенец по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и българският комедиен магьосник – Венсан, който е сценарист и изобретателен продуцент на събитието. Водещи ще бъдат Иван и Андрей.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР