> ИлюстрацияЗа противозаконно унищожаване на части на трактор, собственост на

...
> ИлюстрацияЗа противозаконно унищожаване на части на трактор, собственост на
Коментари Харесай

Трактор и тракторист пострадаха заради разчистване на сметки между съдружници във Варна

 > Илюстрация
За незаконно заличаване на части на трактор, благосъстоятелност на сдружение на някогашния му съучастник, Районната прокуратура във Варна е предала 52-годишния Пламен Н.

Престъплението по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс е било осъществено от подсъдимия на 6 март 2017 година Пламен Н. научил от очевидец по делото къде ще работи с трактора служащ на някогашния му съучастник. С още двама мъже отишли в землището на село Казашка река.

Подсъдимият почнал да ругае тракториста, качил се в кабината и му нанесъл удар в главата с пестник, издърпал мобилния му телефон и го изхвърлил в равнищата. След това с чук, който се намирал на пода на трактора, Пламен Н. почнал да нанася удари върху стъклото и  лявата врата на трактора, развалил и ключалката.

Разпоредил на тракториста да излезе от кабината. След като потърпевшият слязъл на земята, един от съпътстващите Пламен Н. мъже нанесъл удари в стомаха и слабините на служащия. 

С дейностите си подсъдимият нанесъл вреди по трактора на стойност над 1000 лв.. За нанесените телесни повреди на тракториста и за разваления му телефон материалите са отделени от това досъдебно произвеждане.  

В хода на следствието подсъдимият се опитал да припише закононарушението на самия тракторист, само че обясненията му не са кредитирани от Районната прокуратура във Варна, защото съставляват защитна теза и се опровергават от гласните и писмените доказателства по делото.

Като причина за осъщественото закононарушение прокуратурата сочи неуважение на правовия ред в страната и правото на благосъстоятелност. До момента вредите не са възобновени от Пламен Н.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост до 5 години. Мъжът е шеф на друго сдружение, занимаващо се със земеделие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР