> Илюстрация40-годишният Живко И. получи наказание 6 месеца лишаване от

...
> Илюстрация40-годишният Живко И. получи наказание 6 месеца лишаване от
Коментари Харесай

След смъртен инцидент по време на лов във Варненско осъдиха двама ловци

 > Илюстрация
40-годишният Живко И. получи наказване 6 месеца отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период и също бе лишен от право да носи и използва ловно оръжие за три години, като бе приет за отговорен от съда, че е предал ловната си пушка на простреляния по време на лов.

Ловът на дружинката в село Рудник почнал на 25 февруари 2017 година в местността Герените в землището на селото с позволение за отстрел на чакали и лисици. Определени били позициите на всички ловци. Придружаващият ловната дружинка горски жандарм ревизирал разрешителното, само че не и документите на ловците и по този начин пропуснал присъединяване на потърпевшия Ж. Ст., който не бил вписан в него.

Сутринта преди лова потърпевшият Ж. Ст. помолил своя другар Живко И. да му даде пушка, с цел да взе участие в отстрела на хищници, макар че не е имал право на това. Подсъдимият му се доверил и му дал пушката.

По време на лова Ж.Ст. пуснал своите кучета и тръгнал през терена в прорез с всички правила – бил без светлоотразителна жилетка, шапка или лента. Подсъдимият Христо Х. създал два изстрела в посоката, в която се намирал Ж.Ст., макар че нямал добра видимост, откакто в полето изскочило животно. След втория изстрел открил, че е прострелял смъртоносно в главата Ж. Ст., който умрял на място.

Подсъдимият Христо Х. би трябвало да заплати на наследниците на убития по несъобразителност по време на лов почетените цивилен искове за претърпените от тях неимуществени вреди вследствие на закононарушението по член 123 от Наказателен кодекс. За всяко от децата на Ж. Ст. съдът е почел цивилен иск по 75 000 лв., а за татко му и брат му общо 35 000 лв..

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР