Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Led Zeppelin на 50

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Led Zeppelin на 50
Коментари Харесай

10 Corso Como в Ню Йорк

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Led Zeppelin на 50

През октомври излиза фотоалбум с непубликувани до момента фотоси от историята на групата (1968-1980 г.)
21 сеп 2018
Имало едно време

Фотографката Елеонора Кости снима изоставени здания из цяла Италия
14 сеп 2018 Вече близо три десетилетия адресът 10 Corso Como в Милано е наложителна спирка в програмата на артистични хора от целия свят. През 1990 година предприемчивата Карла Соцани отваря на това място изложба. Карла се трансформира в галерист и издател след 20-годишна кариера за списания като Elle и Vogue, в това число взаимно със сестра си Франка Соцани, основен редактор на италианскя Vogue от 1988 година до гибелта си през 2016 година Водена от своята пристрастеност към фотографията и модата, единствено година по-късно Карла прибавя към галерията и магазин, който се води основоположникът на концептуалните магазини. Идеята е той да бъде " живо списание ", което да среща посетителите с нови хрумвания, хора, актьори, дизайн.

За него Соцани сортира книги, дарове, мода, дизайнерски предмети, отразяващи личните й желания. Два пъти в годината галерията провежда изложения, отдадени на модата, архитектурата и дизайна.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Енергична, амбициозна и доста взискателна към личностите, с които работи и показва, Карла Соцани е креативен шеф на всички артистични събития, които се провеждат в концептуалните магазини, които носят името 10 Corso Como. Досега те бяха четири – оригиналът в Милано, два в Китай (Пекин и Шанхай) и един в Сеул. (Този в Токио е по-различен, тъй като е основан взаимно с Comme des Garcons през 2003 г.) От 7 септември тази година в клуба на Соцани се включва и една мечтана от самата нея локация – Ню Йорк.

" Когато преди 28 години отворих първия концептуален магазин 10 Corso Como в Милано, даже татко ми се усъмни в триумфа на концепцията ми да основа място, където в естетика да съжителстват мода, дизайн, изкуство, литература, козметика и артистични събития. " Какво ще правиш в гараж, който няма даже прозорци ", дивеше се той на упоритостта ми да осъществявам една от най-големите си фантазии, като основа оазис на духа ", разяснява в изявление за списание Vogue Карла Соцани.
Само за няколко години тя съумява да наложи 10 Corso Como като един от най-популярните адреси в Милано. Идеята за пространството в резюме дефинира като " шерване на хубост ".
Карла Соцани и екипът й работят настойчиво върху преместването на концепцията от Европа в Азия и Съединени американски щати. Активно й оказва помощ нейният сътрудник, американският актьор, нюйоркчанинът Крис Рух, който е създател на архитектурния и интериорния план на магазина в Манхатън.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Подобно на други два знакови концептуални магазина – към този момент несъществуващият Colette в Париж и веригата, основана от Comme des Garcons – Dover Street Market, селекцията е магнитът, който притегля клиенти от целия свят. Според Карла Соцани богатият й опит в региона на стилната публицистика и способността й да открива гении в техния зародиш е повода 10 Corso Como да продължава да е на върха.
Въпреки революцията в търговията и растежа на онлайн продажбите Карла Соцани не се опасява да споделя хубост на мудни обороти. " Интернет в никакъв случай не е бил опасност за мен. За някои неща интернет изобщо не работи. Как бихте могли да помиришете нов мирис през екрана на компютъра, да докоснете материя или да усетите магнетичното наличие на красива снимка ", споделя Соцани, чиято скъпа персонална сбирка от фотографии е изложена до 18 ноември във фондация " Хелмут Нютън " в Берлин.
До 4 ноември в 10 Corso Como, Ню Йорк, продължава изложбата с фотографии на Хелмут Нютън " Частна благосъстоятелност ".
На формалния уебсайт на концептуалния магазин в Ню Йорк са качени освен акцентите и събитията за месеца, само че и подборка от арт и фешън събития в града, както и хрумвания и срещи с забавни хора в областта на изкуството, модата, дизайна, литературата и кулинарията.
От няколко години компанията към този момент действа като фондация " Соцани ", а активността й в разнообразни точки по света може да следите и в Инстаграм #fondazionesozzani.

10 Corso Como се намира в историческата Fulton Market Building, 1 Fulton St. New York 10038

www.10corsocomo.com
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР