Илюстрация Увеличаване Смаляване Извинявайте, това бар ли е или магазин?

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Извинявайте, това бар ли е или магазин?
Коментари Харесай

Ново място: Crafter

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
" Извинявайте, това бар ли е или магазин? " С този въпрос постоянно инцидентни минувачи надничат през вратата на Crafter, където ги посреща един от двамата притежатели - Мартин или Денислав, и ги кани да влязат да прегледат и да се срещнат с концепцията на отворилото единствено преди две седмици заведение за феновете нa качествена занаятчийска бира и бутиково българско вино.

Каква е връзката сред бирата и виното? Мартин показва някои прилики в процеса на ферментация, само че най-много удоволствието, с което се употребяват.

Двамата млади съдружници се допълват, като пристрастеността на Мартин са качествените бири, до момента в който Денислав е експерт по виновността, най-много българските.

Заведението е естественото продължение на към този момент познатия уебсайт за онлайн продажба на крафт бири Brewforia , като тук изборът е още по-голям.

Предлагат доста и разнообразни типове крафт бири - австрийска, британска, американска, чешка, както и съвсем всички български крафт бири на пазара. Внасят пет бири от тези, които се оферират в заведението. Цената е една и съща за консумация на място или за у дома.

Селекцията от виновност включва само и единствено по-висок клас български виновност, като са показани всички райони на страната. Едно от най-интересните виновност, които продават, е Pet nat - пенливо розово вино от мавруд. Особено горди са и с бялото вино от Gergana - единствената маза, която създава вино от този български вид. Разбира се, имат и Vinica 2013 , вино номер 1 в България за 2017 година

В менюто има няколко типа кашкавал от не толкоз познати производители, както и разнообразни мезета като бански дъртак и все известния измежду клиентите им чипс от леща.

Всяка седмица се оферират по два типа вино на чаша и 3-4 разнообразни наливни бири, а всички бели виновност и розета са авансово охладени за тези, които желаят да вземат бутилка за у дома, подготвена за консумация.

За бутилка вино на място се заплащат в допълнение 5 лева без значение от виното.

" Barrel Aged серията на италианската пивоварна Brewfist се състои от бири, отлежавали в разнообразни винени бъчви, които придават някои винени нотки и характерности - да вземем за пример шардоне, небиоло, порто или марсала. При основаването на тяхната Space Frontier е добавена гроздова отплата.
Специализирани в опитите са и англичаните от Wild Beer, които залагат на бири с дива ферментация, отлежаване в разнообразни типове бъчви и блендирането им ", изяснява Мартин.

В Crafter кучетата са добре пристигнали, а множеството налични контакти подсказват, че това е място, на което умерено може да работите. Тук се оферират няколко типа хубаво италианско кафе, всичките на цена от 2 лева (опитайте лешниковото).

В Crafter ще се организират разнообразни събития, които стартират с гостуването на гръцки сомелиер на 19 май и представянето на нови бири на австрийската пивоварна Bevog, на която са вносители за България, на 22 май.

Crafter се намира на ул. " Ул. Княз Борис I " 65 и работи всеки ден без неделя от 12 до 22 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР