Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Шишман се превръща във

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Шишман се превръща във
Коментари Харесай

Ново място: Sweet and Lemon

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
" Шишман " се трансформира във все по-изкушаваща улица – откакто преди няколко месеца отвори малкa сладкарница от веригата Orsetti, и към номер 19 към този момент се разнасят вкусни аромати от новото място Sweet and Lemon. Няма по какъв начин да го пропуснете, тъй като начело тематично е сложено живо лимоново дръвче в огромна кашпа.
Името подсказва какво да очаквате, само че предлагането не се лимитира единствено със сладки и лимонови пайове.

Собственичката Десислава Христова е музикантка, която през последните години се преквалифицира и стартира да се занимава с друго изкуство – сладкарството. Тя и брачният партньор й Спас Христов дълго обмислят концепцията, преди да отворят Sweet and Lemon. Резултатът - уютно място за хубаво кафе и качествени десерти, с щанд, на който се оферират деликатно подбрани артикули и предмети като чаши за кафе за из път, specialty кафе, чай и други био- и натурални артикули.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Десислава сама подготвя на място суровите торти, които предлага: шоколадови с нар, лимонови с авокадо, кокосови или с фъстъчено масло. Тя прави и суровите бобони с лешник, бадем, какао, масла и фурми, полети с френски млечен и черен шоколад.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

" Първо искахме да продаваме единствено сурови, веган десерти, само че взехме решение, че би трябвало да има за всекиго по нещо и да предложим задоволително избор и за фенове на класическите сладкиши ", споделя Десислава. Сега с изключение на суровите десерти на витрината са изложени и шоколадови, бананови и други печени мъфини с фъстъчен крем (нашият любимец!), браунита с усет на чийзкейк и лимонови тарталети.

Мястото е уместно и за бърз обяд, тъй като има и солени оферти: яйчен бургер или тортила с прошуто кото или сьомга с два мини омлета, кроасани със сирена и шунка, а от идната седмица възнамеряват и солени торти и тортили.

Кафето е 100% Arabica – specialty кафе от Bug Coffee, чайовете са на Drekka, а соковете са единствено и само от плодове. Освен всички обичайни разновидности на лате, капучино и флат уайт има и оферти с различни ядкови млека, само че те оскъпяват напитките с 1 лев.
Масите са единствено с високи столове, само че са задоволително комфортни и за дълъг престой – умерено можете да извадите преносимия компютър и да поработите, интернетът е бърз. На Фейсбук страницата си Sweetandlemonpastry разгласяват нови оферти, а до няколко месеца се надяват да проработи и уебсайтът, който ще бъде и онлайн магазин.

Адрес: ул. " Цар Иван Шишман " 19, работно време всеки ден от 10 до 18.30 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР