илюстрация: Поредна акция по почистване организират доброволците от Чиста Варна.Този

...
илюстрация: Поредна акция по почистване организират доброволците от Чиста Варна.Този
Коментари Харесай

Днес чистят брега под Аспаруховия мост

илюстрация:

Поредна акция по разчистване провеждат доброволците от „ Чиста Варна ".

Този път ще събират боклуци от брега под Аспаруховия мост.

Тази неделя, 30 април, сборният пункт е рибарско населено място „ Малка Чайка ", а началният час по традиция е 11.00 часа, оповестяват уредниците и приканват всеки искащ да се включи в разчистването.

Това е 100 и третият път, в който групата запалянковци се събира, с цел да направи едно място в града по-чисто и приветливо напълно безплатно, предава moreto.net.

Инициативата „ Чиста Варна " към този момент повече от 3 години сплотява доброволци, които желаят да покажат на близките, че чистотата е в нашите ръце и всичко зависи най-много от нас.

От края на 2019 година насам поддръжниците на начинанието са провели близо 100 почиствания на разнообразни места в морската столица и край нея. Кой в действителност стои зад самодейността и по какъв начин стартира всичко, описа за Moreto.net Стефан Крачунов. Той е един от първите поддръжници на концепцията.

Всичко стартира на 8 декември 2019 година. Тогава е първият „ Час на чистотата ", както доброволците назовават всяко мероприятие по събиране на отпадък.

В началото „ Чиста Варна " стартира с към десетина доброволци. Сега всяко разчистване, което нормално се състои всяка неделя, се включват не по- малко от 20 души. Броят им от време на време доближава 60 – 80. Обикновено мероприятията се афишират във фейсбук групата„ Чиста Варна ", която към този момент има над 2000 поддръжници.

В акциите вземат участие хора от най-различни националности, на всякаква възраст. Част от групата във времето са били руснаци, украинци, англичани, французи, германци.

Инициаторите сами си обезпечават материали като чували, ръкавици и други нужни принадлежности. Общината спомага като извозва събраните боклуци.

Районът към Аладжа манастир е едно от най-мръсните места, които са чистили неведнъж във времето от групата. Впечатление прави обаче, че всеки идващ път отпадъците са все по-малко. Отпадъци в големи количества постоянно има на Топлата вода край плажа. Често отрядът се събира и в Морската градина.

Всеки, който желае, може да се включи в следващия „ Час на чистотата ". Трябва да носи със себе си единствено положителното си въодушевление. След края на мероприятието постоянно има обща фотография на доброволците, а по-късно и почерпка с чай и сладки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР