Илон Мъск, собственик на платформата за социални медии X, обмисля

...
Илон Мъск, собственик на платформата за социални медии X, обмисля
Коментари Харесай

Мъск заплаши да спре Х за Европа

Илон Мъск, притежател на платформата за обществени медии X, обмисля премахването на услугата, наричана преди този момент Twitter, от Европа в отговор на новата регулация на цифровите услуги (Digital Services Act) в Европейски Съюз, заяви новинарският уебсайт Insider, представен от Ройтерс и БНР.

Милиардерът е все по-разочарован от това, че би трябвало да се съобрази с този закон и е разискал премахването опцията „ или за унищожаване наличността на приложението в района или за блокиране на достъпа на потребителите от Европейския съюз “, уточни за Insider източник, осведомен с политиката на компанията.

През август Европейският съюз одобри Закона за цифровите услуги (DSA), който дефинира правила за попречване на разпространяването на нездравословно наличие, възбрана или ограничение на избрани, ориентирани към потребителите практики и шерване на някои вътрешни данни с регулатори. Според Европейска комисия законът има за цел да усили прозрачността и отчетността в цифровия бранш.

Тогава Илон Мъск съобщи, че неговата обществена медийна платформа X „ работи интензивно “ върху използването на новите правила, избрани от Европейски Съюз в Закона за цифровите услуги (DSA).

От компанията X не дадоха отговор незабавно на искане от Ройтерс за коментар на последната информация.

Припомняме, че другият колос измежду обществените мрежи META също заплаши да спре Фейсбук и Instagram за Европа, също поради регулации от страна на Европейския съюз.

Само че за разлика от притежателят на МЕТА Марк Зукърбърг, Илон Мъск е прочут с импулсивността и прибързаните си решения и като нищо може да извърши заканата си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР