Илон Мъск постигна победа срещу стачкуващите шведските работници, след като

...
Илон Мъск постигна победа срещу стачкуващите шведските работници, след като
Коментари Харесай

Съдебна победа за Tesla след едномесечна битка с профсъюзите в Швеция

Илон Мъск реализира победа против стачкуващите шведските служащи, откакто съдът постанови, че Tesla може да получи регистрационните номера за своите коли от транспортния орган на страната, предава Associated Press.

Производителят на електрически автомобили настоя със правосъден иск да получи регистрационните номера на новите коли, чиито доставки са блокирани от пощенските чиновници в символ на съпричастност към стачкуващите механици от сервизите на Tesla.

Профсъюзите в цялата страна, в това число пристанищните служащи и търговците на коли, отхвърлят да работят с компанията, откакто механиците, които членуват в профсъюза IF Metall и обслужват електрическите автомобили, започнаха стачката си предишния месец, поради отхвърлянето на настояването им от Tesla за групово договаряне.

Според правосъдния иск, прегледан от AP, Tesla упорства районният съд да наложи санкция от 1 млн. крони (87 хиляди евро), с цел да " задължи " Шведската транспортна организация да разреши на Tesla да " изтегли регистрационните табели " в границите на три дни от уведомяването за решението на районния съд.

В междинно решение районният съд в град Норшьопинг постановява, че шведската организация би трябвало да се съгласи в период от седем дни, че Tesla може да събира регистрационни табели за своите коли, или рискува да бъде санкционирана с 1 млн. крони., показва CNN. 

Транспортната организация e отговoрила, че обмисля дали да апелира решението на съда. " Все отново започнахме да обсъждаме по какъв начин бихме могли да създадем на практика допустимо за Tesla да вземе табелите ", прибавя организацията в изказване, като отбелязва, че седемдневният период за решение оставя " доста малко време ".

Решението на съда нанася удар върху напъните на шведски служащи от разнообразни браншове да окажат напън върху производителя на електрически автомобили да се съобрази с политките на профсъюза, представляващ локалните механици, разяснява още CNN.

Работната мощ в страната е мощно синдикализирана, като към девет от всеки 10 служащи имат групови трудови контракти, които контролират заплатите и други условия на труд.

Според Шведската конфедерация на профсъюзите сдружение без групов трудов контракт " може да заплаща толкоз ниски заплати, колкото си желае ", защото в Швеция няма законово избрана минимална работна заплата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР