Илон Мъск попита в събота потребителите на социалната мрежа Туитър,

...
Илон Мъск попита в събота потребителите на социалната мрежа Туитър,
Коментари Харесай

Илон Мъск пусна допитване в Туитър за помилване на Асанж и Сноудън

Илон Мъск попита в събота потребителите на обществената мрежа Туитър, която той закупи през октомври, дали желаят опрощение на създателя на „ Уикилийкс ” Джулиан Асанж и някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън.

" Не показвам мнението си, само че дадох обещание да направя изследване. Трябва ли Асандж и Сноудън да бъдат помилвани? ", оформи Мъск въпроса на страницата си в Туитър. Потребителите би трябвало да отговорят с " да " или " не ", предадоха редица медии в чужбина.

В Съединени американски щати 51-годишният австралиец Асандж е упрекнат в закононарушения, свързани с най-големия случай на откриване на класифицирана информация в американската история. По всички обвинявания против него той може да бъде наказан на 175 години затвор. През последните три години Асандж беше държан в лондонския затвор с висока степен на сигурност Белмарш. Водещи западни издания, в това число „ Ню Йорк таймс ”, „ Гардиън ”, „ Таймс ”, „ Льо Монд ” и „ Ел Паис ” приканиха държавното управление на Съединени американски щати на 28 ноември да отдръпна обвиняванията против Асанж.

През 2013 година Сноудън разгласява информация за методите на електронно наблюдаване на американските разследващи организации, в това число нелегално подслушване на диалози на задгранични водачи. Бягайки от гонене от американските управляващи, Сноудън изпрати молби за леговище до управляващите на няколко страни, в това число Русия. На 1 август 2014 година той получи позволение за престояване в Руската федерация за три години. На 2 декември Сноудън получи съветски паспорт, полагайки съответната клетва.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР