Илон Мъск планира да пусне собствен генеративен изкуствен интелект TruthGPT,

...
Илон Мъск планира да пусне собствен генеративен изкуствен интелект TruthGPT,
Коментари Харесай

Мъск иска да създаде изкуствен интелект, който няма да унищожи човечеството

Илон Мъск възнамерява да пусне личен генеративен изкуствен интелект TruthGPT, който съгласно проектите на бизнесмена би трябвало да стане по-безопасна версия на съществуващите чатботове. Това оповестява The Washington Post.

„ Мисля, че това може да е най-хубавият път към сигурността в смисъл, че AI, който се грижи за разбирането на Вселената, е малко евентуално да унищожи хората, тъй като ние сме забавна част от Вселената “, цитира обявата американския бизнесмен.

В скорошно изявление за Fox News той изрази угриженост по какъв начин се развива тази посока на промишлеността. Според Мъск огромните езикови модели се научават да бъдат „ политически правилни “ или погрешни. Вместо това неговият AI би трябвало да е друг.

„ Ще стартира нещо, което назовавам TruthGPT или AI, търсещ оптимално истината, който се пробва да разбере природата на Вселената “, означи милиардерът.

Миналия месец Илон Мъск, дружно с други бизнес водачи и учени, подписаха писмо за прекъсване на развиването на генеративния изкуствен интелект. Той също по този начин спря присъединяване си в компанията OpenAI и разкритикува нейния изпълнителен шеф Сам Алтман.

„ Изкуственият разсъдък е по-опасен от да речем неприятно ръководен дизайн на самолети или индустриална поддръжка или неприятно произвеждане на коли. Има капацитет за заличаване на цивилизацията “, предизвести извънреден инженер.

Както знаете, Илон Мъск преди този момент основа нова компания за изкуствен интелект, наречена X.AI Corp. Организацията, чийто единствен шеф е изтъкнат бизнесмен, получи позволение да продаде 100 милиона акции като частна компания. Напоследък предприемачът интензивно набира откриватели в опит да сътвори конкуренция за OpenAI, който е прочут със своя чатбот ChatGPT.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР