Илон Мъск отново е най-богатият човек в света. Бизнесменът успя

...
Илон Мъск отново е най-богатият човек в света. Бизнесменът успя
Коментари Харесай

Мъск си върна титлата на най-богатия човек в света

Илон Мъск още веднъж е най-богатият човек в света. Бизнесменът съумя да се върне отпред на класацията на Bloomberg, която следи положението на милиардерите в действително време, откакто за малко отстъпи първото място на френския предприемач.

Богатството на Мъск се е нараснало с помощта на близо 70-процентния растеж на цената на акциите на компанията му Tesla Inc. през тази година. Тя се е повишила с към 100% от най-ниската си стойност на 6 януари. Компанията се възползва от по-голямото търсене на своите електрически автомобили, откакто понижи цените на няколко от моделите.

Bloomberg оповестява, че към понеделник чистото положение на Мъск възлиза на към 187,1 милиарда $, което е малко повече от положението на Арно, възлизащо на 185,3 милиарда $. Арно е изпълнителен шеф на групата за първокласни артикули LVMH и стана най-богатият човек в света през декември предходната година, само че в този момент още веднъж се подрежда на второ място в класацията.

Въпреки че акциите на Tesla (TSLA) спаднаха внезапно през 2022 година на фона на противоречивото придобиване на Twitter от Мъск и по-широкия спад на пазара на технологии, от началото на 2023 година акциите на производителя на електрически автомобили са нарастнали.

Инвеститорите в Tesla в началото се притесняваха, че милиардерът отделя прекалено много от вниманието си на Twitter, до момента в който другата му компания е изправена пред засилена конкуренция в цялата промишленост. През декември Мъск съобщи, че възнамерява да се отдръпна от поста си в платформата за обществени медии, откакто откри някой задоволително " малоумен ", който да поеме работата.

Този месец той съобщи, че може да му е належащо време до края на годината, с цел да стабилизира финансите на Twitter, преди да ги съобщи на нов основен изпълнителен шеф.

Мъск може и да е притежател на купата за най-богатия човек в света, само че той към момента държи върха за най-голямата загуба на благосъстояние в историята - откакто то спадна от към 340 милиарда $ до 137 милиарда $.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР