Илиян Василев От гневните реакции и антибългарската истерия в Москва

...
Илиян Василев От гневните реакции и антибългарската истерия в Москва
Коментари Харесай

Урок за русофили: Кремъл не ви уважава - удря най-силно най-раболепните


Илиян Василев

От гневните реакции и антибългарската нервност в Москва могат да са създадат доста изводи и заключения, само че две са най-самоналагащи се.

Първо, думата благодарност не съществува в речника на актуалния съветски политик. Дори в най-елементарния й смисъл като признателност за гостолюбие.

Не други, а българските русофили, водени от най-топли усеща, в това число лоялната на РПЦ Българска православна черква, насочиха покана президента на Русия Путин да посети България за 3 март. И задачата беше повече от похвална и угодна за Москва - да се държи високо тематиката Русия по време на европредседателството, в което българските русофили се усещаха второстепенни и непотребни.

До тук добре.

Путин не можеше да пристигна по справедливи аргументи и за това изпрати главата на Руската православна черква. Хем религиозната линия даваше по-широк набор на благоприятни условия за внушения и въздействие, хем владетелят на Кремъл правеше генерална подготовка за свое посещаване по-късно през годината.

То не бяха метани на летището, не бе профилактиране през НСО на " неприятни " българи - въобще целият боеприпас от живковско ноу-хау по посрещане на " братските " люде от Москва бе употребен, в това число възбраната за други флагове на Шипка с изключение на рускити и българските.

И..... България ври и кипи, възмутена от патриарх Кирил.

Второ, кого удариха и не престават да удрят и той се чуди по какъв начин да реагира, а по липса на по-добро решение се " потопи ".

За президента Радев става тирада.

В Москва са гневни не на различен, а на него, тъй като бил " техен ", проруски човек, помогнали му да бъде определен, а той неблагодарник, изменник, Юда и така нататък Класика в жанра, в случай че не искаш да пострадаш от " братска " признателна обич, спомни си употребяваното от водача на русофилите Драган Цанков по отношение на Русия - " не ти ща ни меда, ни жилото ".

Такава е ориста на всеки русофил, който се откъсне от националния си корен и с най-хубави усеща потегля да съединява несъединимото - имперските упоритости на Кремъл и националните въжделения на България.

За това и Радев в този момент се чуди по какъв начин да оцелее като самоуважение, тъй като направи всичко от каталога на братската дружба и гостолюбие, а получи звучни и продължителни плесници.

Русофилите са най-честите жертви на сляпата си благодарност към съветското самодържавие и неналичието на обикновена сдържаност към имперските ползи в ущърб на националните, българските.

Най-големият пострадал от визитата на патриарх Кирил бе най-високопоставеният проруски политик в България - президентът Радев.

С този опит не съм сигурен по какъв начин ще пристъпи към подготовка на аудиенция на президента Путин и въобще дали му би трябвало.

Горе от мозъка.

Коментарът на някогашният ни дипломат в Русия е оповестен през персоналния му профил в обществената мрежа steemit.com.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР