Илиана СлавоваЕдва ли взривът на Кримския мост е работа на

...
Илиана СлавоваЕдва ли взривът на Кримския мост е работа на
Коментари Харесай

Путин първо да признае, че Кримският мост е незаконен – после да пита за камиона и да говори за тероризъм

Илиана Славова

Едва ли гърмежът на Кримския мост е работа на съветските служби – украинските медии споделят, че е плесница в лицето на Путин. Най-популярният консултант на украинската президентска администрация – Олексий Арестович, съобщи, че Путин отмъщава поради Кримския мост. Казаха го още дузина авторитетни чиновници и наблюдаващи в Украйна и по света.  
А и Путин не е толкоз вманиачен да отреже витално значима връзка към Крим и да провокира срив в снабдяването на съветските окупационни сили. Знае, че при разпад в логистиката на съветската войска в случай че ВСУ получат ATACMS, деокупирането на украинските територии ще се движи изпреварващо по отношение на опциите на Кремъл да реагира съответно.  
У нас, та даже и в Европейски Съюз, някак за всички е по-лесно да махнат с ръка и да кажат – няма проблем с Кримския мост, работа на руснаците е, България няма нищо общо. А 

проблем има

На първо място, Кримският мост е противозаконен, въобще не би трябвало да го има там. Ако съседът събори оградата на твоя парцел и построи на мястото противозаконна плевня, дали ще е тероризъм да я събориш? Какви искания може да има Путин? Нека да ги дефинира съгласно интернационалното право. 
Въпросът за българското присъединяване е второстепенен. Дори камионът да е тръгнал от България, какво от това? В какво тъкмо ни упреква Русия? И тя не знае, и не го споделя ясно. Да показа публични данни и публично искане, в случай че има искания към нас, пък тогава ние да реагираме съгласно законите. Това е, което би трябвало да се каже на всеослушание. Няма потребност да се снишаваме, нито да се издигат несъстоятелни версии, нито институциите ни да се усещат длъжни да застават спокойно тъй като на Путин някой му е изял десерта на рождения ден. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР