Или как новото поколение води допринася за попълването на дефицита

...
Или как новото поколение води допринася за попълването на дефицита
Коментари Харесай

Функционалните напитки ни зареждат с жизненост и сила в ежедневието

Или по какъв начин новото потомство води способства за попълването на недостига на витамини, минерали и други потребни субстанции.

Стремежът към по-здравословен метод на живот през последните години се трансформира в трайна наклонност. Ето за какво на база все по-голямата осведоменост за изгодите от другите съставки в храни и питиета, потребителите сложиха  на напред във времето продуктите, които им оказват помощ да се усещат свежи и цялостни с сила за ежедневните си задания.

В отговор, на пазара се появиха по този начин наречените функционални питиета. Те разрешават на потребителите да употребяват силата на тялото си в целия му искра всеки ден и без доста старания. Защото водата е не просто 100% здраве, без каквито и да е било странични дейности. Като нутриент и транспортер, водата взе участие във всички метаболитни и физиологични процеси в тялото, а посредством вярното хидратиране човек поддържа и вярна хомеостаза в организма.

Какво в действителност са функционалните питиета?

" Функционални " се назовават тези питиета, които имат позитивен резултат върху една или няколко функционалности на организма, като по този метод оказват удобен резултат върху човешкото здраве. Това са питиета, в които концентрацията на един или повече нутриента е обработена, добавена или модифицирана по този начин, че да укрепи техния принос за съответна функционалност на организма и за здравословния режим като цяло.

Пандемията несъмнено стана причина за увеличение на интереса към функционалните питиета, като специалистите са безапелационни, че фокусът върху съответни изгоди за здравето, които те могат да ни дадат, ще се задържи и в бъдеще.

Функционалните води като решение против най-масовите нездравословни хранителни привички способстваха за попълването на недостига на витамини, минерали и други потребни субстанции. Като прибавим към тези качества и способността им да дават отговор на потребности на актуалните потребителите за повишение на имунитета и настроението, изгодата от тях стана още по-търсена и огромна.

Те пристигнаха като отговор на вярната хидратация, изключително за хора, които не обичат и не могат да се научат да пият задоволително вода.

Краткият отговор на въпроса какво повече ни дават функционалните води се крие в това, че те съчетават няколко физиологични резултата в едно – възобновяване на водни загуби (рехидратация), допълнение на витаминните ни потребности и снабдяване в оптимално съответствие на извънредно значими за организма микро- и макроелементи.

Как другите съставки въздействат на здравето?

Витамин В3 или ниацин е значим за поддържане на сърдечно-съдовата система и метаболизма. Играе значима роля за балансирането на равнищата на холестерол в кръвта, оказва помощ за мозъчната функционалност, здравословното формиране и поддържане на кожата, както и при диабетни положения.  Пантотеновата киселина – позната още като витамин B5 или пантотенова киселина, пък оказва помощ на тялото да пренасочи непотребните въглехидрати, белтъчини и липиди към създаване на кожата. Витамин В6 играе значима роля за контролиране на настроението, понижение на депресивните признаци и облекчение на предменструалния синдром посредством синтеза на невротрансмитери, които контролират страстите. 

Биотинът, прочут още като и витамин В7, поддържа здравето на косата, кожата и ноктите. В7 обаче взе участие и в голям брой процеси, които дефинират здравето на всяка клетка.  Витамин В9, или фолиева киселина, е нужен за вярното прекопирване и синтез на ДНК, производството на нови кафези, поддържането на естествената работа на нервната и имунната система.

Витамин В12 е нужен за вярното образуване на алените кръвни кафези, неврологичните функционалности и синтеза на ДНК. 

Цинкът от своя страна е вторият по централизация минерал в организма след желязото и на процедура участва във всяка клетка. Изключително значим микроелемент, който е нужен за вярното действие на имунната и храносмилателната система, както и за редица процеси в човешкото тяло. Подпомага активността на над 300 ензима, които дават отговор за метаболизма, храносмилането, нервната функционалност и редица други процеси.

Селенът е главен минерал за организма, работи като антиоксидант и е от основно хранително значение за здрава имунна система, юношески тип и изострен разум. 

Един от значимите детайли във функционалните питиета е и силицият под формата на метасилициева киселина. Той не се среща при всички типове води, тъй че може да се преглежда като неповторим индикатор, който противодейства на процеса на стареенето, подкрепя метаболизма и детокс процесите в тялото, отразява се върху функционалностите на мозъка, костите, ставите, кожата, косата и ноктите.

В умозаключение, може да кажем, че функционалните води идват като отговор на потребността да засилим имунния отговор на тялото и могат да подобрят настроението и даже умствената заостреност.  

В допълнение на това – чудесният им пресен усет ги прави извънредно атрактивни и подобаващи за приложимост във всяка възраст, както от спортуващи, по този начин и от хора с умерено или даже ниско равнище на физическо натоварване, просто за здраве и наслаждение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР