Илън Мъск отново е във фокуса на медийното внимание. Милиаредерът

...
Илън Мъск отново е във фокуса на медийното внимание. Милиаредерът
Коментари Харесай

Китай критикува Илон Мъск заради сателити на СпейсЕкс

Илън Мъск още веднъж е във фокуса на медийното внимание. Милиаредерът и създател на компанията " Тесла " и " СпейсЕкс ", е остро подложен на критика в Китай.

Причината - Пекин се оплака на службата на Организация на обединените нации по въпросите на галактическото пространство, че поради изстрелването на спътници по плана " Старлинк ", който е разработка на " СпейсЕкс ", се е наложило китайската галактическа станция да мине в специфичен режим, с цел да избегне конфликт с два спътника.

Проблемите са регистрирани на 1 юли и 21 октомври, се показва в документите, изпратени до Организация на обединените нации. От " СпейсЕкс " към момента не са коментирали случая. След като обаче той стана обществен, китайският вид на Туитър - Уеибо, е залят от рецензии против Мъск, " Старлинк " и Съединени американски щати.

" Старлинк " е план на " СпейсЕкс " и съставлява система от околоземни спътници, чиято цел е обезпечаването на на ниска цена и наличен интернет. Към момента са изстреляни 1 900 спътника, планувано е изстрелването на още хиляди.

Учени са загрижени, че рисковете от конфликти в Космоса стават все по-реални. За това приканиха държавните управления да споделят информация за към 30 000 спътника и други галактически тела, които обикалят към Земята.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР