Илън Мъск излезе на сцената на конференцията DealBook в сряда

...
Илън Мъск излезе на сцената на конференцията DealBook в сряда
Коментари Харесай

Илън Мъск към рекламодателите: „Ще ме изнудвате с пари? Вървете на майната си!“

Илън Мъск излезе на сцената на конференцията DealBook в сряда вечерта с малко нервозен смях и каскада от смешки за себе си и своите компании. Но изявлението бързо мина към по-сериозната тематика за неотдавнашните антисемитски изявления на Мъск в X и дали компанията му може да оцелее след протеста на рекламодателите. По този въпрос Мъск изглеждаше ту оправдаващ се, ту провокационен – признаваше грешките си, а по-късно правеше всичко по силите си, с цел да отблъсне рекламодателите.

„ Надявам се да спрат. Не рекламирайте “, сподели Мъск на интервюиращия Андрю Рос Соркин. „ Ако някой ще се пробва да ме изнудва с реклама, да ме изнудва с пари, да си върви. Идете си на майната си [Go fuck yourself -преводът е напълно приблизителен]. Това ясно ли е? Надявам се, че е “.

Той уточни основния изпълнителен шеф на Disney Боб Айгър, който по-рано денем, до момента в който беше на сцената, дискутира, че не желае Disney да се свързва с Мъск.

„ Ей, Боб, в случай че си в публиката, и за теб става дума “.

Ако рекламодателите не се върнат, сподели Мъск, „ това, което ще направи този рекламен протест, е, че ще убие компанията„. Той изглеждаше съвсем безропотен с тази опция, говорейки за нея съвсем по този начин, като че ли Х е страдалец, а рекламодателите са зложелател. „ Това е, което всеки човек на Земята ще разбере„, сподели той. „ Ние ще изчезнем и това ще се случи поради протеста на рекламодателите„.

Посланието на Мъск към рекламодателите пристигна откакто в един миг изглеждаше, че се пробва да избави вредите, които нанесе, откакто преди две седмици назова антисемитски пост „ действителната истина “. Оттогава насам над 100 марката стопираха рекламите си, а съгласно „ Ню Йорк Таймс “ компанията рискува да загуби 75 млн. $ до края на годината.

„ В ретроспекция би трябвало да не съм отговарял на този един човек “, сподели Мъск. Той упрекна медиите, че не са отразили разясненията му, преди да се извини.

„ По създание връчих зареден револвер на тези, които ме ненавиждат, и евентуално на тези, които са антисемити, и за това в действителност скърбя. Моето желание напълно не беше такова “.

Но даже и в опитите си да изясни, че в десетки хилядите постове в X, сигурно ще каже нещо „ неуместно “, Мъск настояваше, че не е на „ турне за извинения “ и няма желание да влиза в извинителен режим. Той съобщи, че неотдавнашното му посещаване в Израел не е било в отговор на рецензиите към постовете му и че няма нищо срещу да бъде обект на пренебрежение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР