ИКТ е сред най-бързо развиващите се и водещите сектори за

...
ИКТ е сред най-бързо развиващите се и водещите сектори за
Коментари Харесай

Кока-Кола откри ИТ развоен център в София

ИКТ е измежду най-бързо разрастващите се и водещите браншове за привличане на вложения у нас. За България е огромно самопризнание, че компания от международно равнище открива развоен център тук, това ще спомогне за одобряване на страната и София като районен хъб в бранша. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който взе участие в откриването на втория по величина и размер на предоставяните услуги ИТ развоен център, като част от международната конструкция за осведомителни технологии на Кока-Кола. Той ще дава високо ефикасни бизнес решения за компанията на световно равнище. Чрез откриването на центъра се отварят нови 130 работни места, като се дават редица благоприятни условия за образование, развиване и кариерно самопризнание на новите чиновници. На събитието участваха още министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин, столичният кмет Йорданка Фандъкова и изпълнителният вицепрезидент и основен изпълнителен шеф по осведомителни технологии на Кока-Кола Бари Симпсън.

Борисов уточни, че секторът на осведомителните и информационни технологии е от водещо значение за способността на страната ни да притегля и задържа млади и високо производителни фрагменти.

"Над 10 000 компании оперират в бранша, а оборотът на услугите в него се е нараснал с 300% за последните 7 години и доближава 2,5 милиарда евро. Икономическият заместник-министър сподели още, че нововъведенията, цифровата промяна и дигитализацията са измежду целите на Министерство на стопанската система. Ще продължи да се работи за възстановяване на бизнес средата и понижаване на административната тежест за бизнеса ", сподели Лъчезар Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР