Икономистка от 8-хилядното нашенско градче Кричим Стефани Станчева, професор в

...
Икономистка от 8-хилядното нашенско градче Кричим Стефани Станчева, професор в
Коментари Харесай

Млада нашенка става икономически съветник на Макрон

Икономистка от 8-хилядното нашенско градче Кричим Стефани Станчева, професор в Харвард, ще поучава президента Еманюел Макрон по какъв начин френската стопанска система да излезе сполучливо от тежката рецесия с ковид, оповестиха западни медии.
В края на май стана ясно, че френският държавен глава е поканил интернационален екип от “най-известните икономисти на планетата” съгласно определението на френската преса, който да предложи ограничения за възобновяване на страната след края на здравната част на пандемията.
Този колегиум от 26 топексперти ще бъде съпредседателстван от Нобеловия лауреат по стопанска система за 2014 година Жан Тирол и от Оливие Бланшар - някогашен икономист №1 на Международния валутен фонд.
В влиятелната компания 34-годишната Стефани Станчева е поканена като един от най-големите експерти в света по данъчните системи и данъчните политики. В групата има още двама нобелисти, някогашен вицепрезидент на Световната банка, някогашна съветничка на президента Бил Клинтън, някогашен американски министър на финансите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР