Икономисти на JPMorgan Chase & Co. прогнозират, че Федералният резерв

...
Икономисти на JPMorgan Chase & Co. прогнозират, че Федералният резерв
Коментари Харесай

9 поредни повишения на лихвите от Фед очаква JPMorgan

Икономисти на JPMorgan Chase & Co. предвиждат, че Федералният запас на Съединени американски щати евентуално ще увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта по време на всяко едно от идващите си девет следващи съвещания, с цел да овладее инфлацията в страната, съобщи Блумбърг.

Банката се причислява към другите институции от Уолстрийт, които чакат по-бързо и нападателно стягане на паричната политика на Фед, откакто през януари показателят на потребителските цени в Съединени американски щати доближи 7,5%, което е най-високото му равнище от 1982 година насам. Goldman Sachs очкава седем покачвания на лихвения % на Фед през тази година, като по-рано банката предвижда пет.

„ Сега чакаме Федералния запас да увеличи лихвите с 25 базисни пункта (един базисен пункт е 0,01%) по време на всяка от идващите девет срещи, като до началото на идната година лихвеният % ще се приближи до неутралната позиция “, показва в записка екипът на JP Morgan, управителен от основния икономист Брус Касман.

По отношение на инфлацията икономистите разясниха, че има забележима „ противоположна връзка “ сред мощния напредък, ценовия напън и държанието на частния бранш, която ще продължи да съществува, даже откакто интензивността на настоящия ценови напън в енергийния бранш отшуми.

Позицията на банката идва след мненията на ръководителя на Фед Чикаго Чарлс Евънс, който приказва за потребност от „ забележителна “ смяна в политиката на централната банка.

„ Сегашната позиция за паричната политика е неправилна и се нуждае от забележителна промяна ", сподели Евънс по време на конференция в Ню Йорк, проведена от University of Chicago Booth School of Business, акцентирайки като причина за това рекордната инфлация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР