Икономистът Владимир Каролев и прокуратурата се разминаха във версиите си

...
Икономистът Владимир Каролев и прокуратурата се разминаха във версиите си
Коментари Харесай

Владимир Каролев и прокуратурата се разминаха във версиите си

Икономистът Владимир Каролев и прокуратурата се разминаха във версиите си за това в какво той е упрекнат. Вчера стана известно, че той е бил арестуван в полицията в Разлог за 24 часа, а през днешния ден - че са му предявени две обвинявания за нарушаване на ограниченията за битка с разпространяването на ковид и че е пуснат под парична гаранция от 50 хиляди лева В изявления редица медии твърдяха, базирайки се на информация от прокурор, че Каролев е бил подложен под карантина в София, само че я нарушил като отпътувал за Разлог.

В просторно прессъобщение, обосновано с огромния медиен интерес, Софийската районна прокуратура осведоми, че се е самосезирала " във връзка изявления в обществената мрежа, от които е видно, че жител на столицата е подхванал пътешестване до друга област, без то да има характера на наложително ", с което е нарушил заповедта на министъра на опазването на здравето за ограничение на пътуванията сред регионалните центрове.

В хода на следствието е открито, че Каролев се е самокомандировал в хотелски комплекс край Разлог с обяснението, че ще взе участие в консервацията на хотела, ще обезпечава защита и ще оказва помощ на чиновниците. Според прокуратурата обаче фактът,че хотелът си има шеф, значи, че пътуването е можело да се отсрочи. Като се базира на изявленията на Каролев в обществените мрежи за това, че се е разхождал в покрайнините, прокуратурата заключава, че е нарушил " собственоръчно заявените условия " като е напуснал комплекса и демонстративно е показал неуважение на откритите правила. Прокуратурата отбелязва, че Вл.К. е обществена персона, някогашен столичен общински консултант, и като подобен следва да бъде виновен освен към околните си, само че и към обществото, давайки образец за съблюдаване на предписанията и рекомендациите на здравните управляващи. Още по-укоримо съгласно държавното обвиняване е събитието, че " посредством обществената мрежа Вл.К. целеустремено е подхванал дейности, с цел да направи обществено притежание метода, по който е напуснал столицата, жестоко пренебрегвайки откритите правила за попречване разпространяването на новия ковид COVID-19 ".

Тази вечер в профила си във " Facebook " Каролев посочи, че отправените му обвинявания са две - че " в нарушаване на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм минал през контролно-пропусквателен пункт Ярема ". " Според тази заповед " наложително пътешестване " е пътешестване, обвързвано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и съответно запълнен и завършен бе показан от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след подробен обзор на декларацията ми разрешиха да продължа пътуването ", изяснява своята позиция Каролев.
. Второто обвиняване, по думите му е, че посредством пост във Facebook е изразил персонално мнение, че въведената мярка е неефективна, защото с вярно попълнена декларация всеки може да напусне София, и по този метод е подал заблуждаващи знаци за паника.

" Останалите условия в детайли разказани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки обичайни и онлайн медии, не попадат в предявените ни две обвинявания, посочени нагоре и затова не дават отговор на обективната реалност ", приключва той..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР