Икономистът Димитър Чобанов направи мрачна прогноза за това до какво

...
Икономистът Димитър Чобанов направи мрачна прогноза за това до какво
Коментари Харесай

Икономистът Димитър Чобанов с мрачна прогноза - ето какви милионни разходи Харвардите могат да докарат на хазната

Икономистът Димитър Чобанов направи мрачна прогноза за това до какво може да доведат заканите на съоснователя на " Продължаваме промяната " Асен Василев за редуциране на 15 % или към 30 хиляди души от държавната администрация.

" Ако се стигне до освобождение на този значителен брой хора, главният въпрос, който стои, е дали те ще могат да си намерят работа. Освен това самото освобождение няма да бъде по никакъв начин на ниска цена. Част от тях може би ще бъдат пенсионирани. Което значи, че имаме избран брой заплати, които се получават при пенсиониране.

Друга част от тях пък би трябвало да бъдат обезщетени. Този развой няма да е по никакъв начин на ниска цена. На процедура през първата година всичко това даже може да значи по-високи разноски. Съответно ще се получи и в допълнение натоварване на бюджета, което от своя страна би означало и вероятно по-висок бюджетен недостиг ", разяснява Чобанов в " Лице в лице ".

Икономистът добави, че животът у нас ще нарастне, когато сменяем лв. с евро. Той предвижда и по-висока инфлация, тъй като цените у нас са под междинните за Европейския съюз и даде образец със обстановката в Литва, Латвия и Естония.

Относно нарастването на главните артикули и услуги сега, икономистът съобщи, че за властта това е позитивен тренд. " Държавата по-скоро печели. Данъчните доходи се повишават, разноските - изостават. Това би могло да е потребно от позиция на бюджетното салдо. Виждаме, че в края на тази година бюджетът ще бъде покрай " уравновесен ", сподели Чобанов
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР