Икономиката на Великобритания се сви с 0,3 на сто през

...
Икономиката на Великобритания се сви с 0,3 на сто през
Коментари Харесай

Великобритания влезе в техническа рецесия

Икономиката на Англия се сви с 0,3 на 100 през трите месеца до декември по отношение на предходното тримесечие, навлизайки в криза през втората половина на 2023 година, откакто Брутният вътрешен продукт също се сви с 0,1 на 100 сред юли и септември, демонстрират публични данни на Службата за национална статистика (ONS), съобщи Ройтерс.

Проучване на Ройтерс измежду икономисти уточни спад от 0,1 на 100 на брутния вътрешен артикул (БВП) в интервала от октомври до декември.

Темпът на намаляване на английската стопанска система през трите месеца до декември е най-големият след първото тримесечие на 2021 година – по време на пандемията от КОВИД-19. Все отново централната банка " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) съобщи, че чака леко повишение на Брутният вътрешен продукт на страната през 2024 година

" Бизнесът към този момент не си правеше никакви илюзии по отношение на компликациите, пред които е изправен, и тази вест без подозрение ще бие като сигнална лампа за държавното управление ", сподели Алекс Вейч, шеф по политиките и анализите в Британската комерсиална камара.

Според финансовият министър Джереми Хънт има " признаци, че английската стопанска система се завръща към напредък " и " би трябвало да се придържаме към проекта - понижаване на налозите върху труда и бизнеса, с цел да изградим по-силна стопанска система ".

Според изявления в медиите Хънт се пробва да ореже милиарди лири от проектите за обществени разноски, с цел да финансира предизборните данъчни облекчения, при представянето на пролетния бюджет на 6 март.

Само през декември английската стопанска система е била надолу с 0,1 на 100 на месечна база през декември, след растеж с 0,2 на 100 през ноември, прибавят от ONS. Проучването на Ройтерс предполагаше малко по-голям спад – с 0,2 на 100. На годишна база през декември Брутният вътрешен продукт на страната е бил без смяна по отношение на предходния месец.

Производствените браншове, строителството и търговията на едро са се влошили най-рязко и са съдействали с най-вече за намаляването на Брутният вътрешен продукт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР