Икономиката на САЩ рязко е забавила растежа си през второто

...
Икономиката на САЩ рязко е забавила растежа си през второто
Коментари Харесай

Тревожни сигнали за икономиката на САЩ

Икономиката на Съединени американски щати внезапно е забавила растежа си през второто тримесечие на 2019 година въпреки потребителските разноски да са се нараснали, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на търговията уточни, че брутният вътрешен артикул е повишен с годишен ритъм от 2,1 на 100 в интервала април-юни по отношение на темпа от 3,1 на 100 през първото тримесечие.

Потребителските разноски обаче, които са източник на 70 % от икономическата интензивност, са ускорили растежа си до 4,3 на 100 след велия ритъм от 1,1 на 100 през първите три месеца на годината. Високите потребителски разноски са били обезщетени от увеличението на комерсиалния недостиг и по-бавното възобновяване на запасите на бизнеса.

Икономистите са разтревожени, че забавянето на растежа може да продължи и през останалата част от годината, отразявайки слабостта на интернационалната обстановка и несигурността към комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Икономиката на Съединени американски щати през 2018 година е повишена по-бавно от оповестеното по-рано. Това заяви през днешния ден американското държавно управление, понижавайки оценката си за растежа от 3 на 100 до 2,5 на 100, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът Доналд Тръмп постоянно акцентира 3-процентовия напредък като доказателство, че политиката му подтиква стопанската система.

Министерството на търговията намали оценката си за растежа в интервала от четвъртото тримесечие на 2017 година до четвъртото тримесечие на 2018 година, тъй като бизнесът е харчил по-малко за строителство, съоръжение и програмен продукт в сравнение с се приемаше по-рано
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР