Икономиката на Китай е продължила да проявява признаци на силно

...
Икономиката на Китай е продължила да проявява признаци на силно
Коментари Харесай

Китайската икономика продължава да се възстановява

Икономиката на Китай е траяла да демонстрира признаци на мощно възобновяване от рецесията с COVID-19. Това сочат данни на Националното статистическо бюро, оповестени през днешния ден и представени от международните организации.

Официалният показател на мениджърите по доставките PMI за юли се е повишил малко повече от предстоящото, достигайки 51,1 пункта по отношение на 50,9 пункта предишния месец.

Растеж на промишлената интензивност се следи за пети следващ месец, показва Ройтерс.

Политиката на балансиране на епидемиологичния надзор и икономическото развиване дава още осезаеми резултати, жизнеността на стопанската система продължава да се възвръща, а предприятията - да регистрират по-добри оперативни резултати, цитира ДПА почитан китайски статистик.

Благодарение на строителния взрив настройките в този бранш бележат усъвършенстване, само че при услугите има лек спад.

Понижение сочи и формалният непромишлен PMI, който е под упованията за юли (54,2 пункта).

Китай регистрира също усилване на поръчките макар слабото търсене от Съединени американски щати и Европа, добавя Асошиейтед прес.

Показателят, измерващ новите поръчки, се е повишил до 51,4 пункта този месец по отношение на 51,7 пункта през юни, сочат данни на статистическото бюро и на Китайската федерация по логистика и доставки. Новите експортни поръчки бележат повишаване от 5,8 пункта до 48,4 пункта, осведоми Българска телеграфна агенция.

Китайската стопанска система продължава да поддържа наклонност на съживяваване, отбелязва федерацията, представена от АП.

Специалисти обаче предизвестяват, че износът евентуално още веднъж ще остлабне по-късно през годината, откакто търсенето на маски, ръкавици и други медицински консумативи се свие.

Според анализатори възобновяване би могло да спре на фона на новата вълна от коронавирусни инфекции по света и поради нарушение на заводската активност от продължаващите наводнения в Китай, добавя Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР