Икономиката на Германия отбеляза скромен ръст през миналата година, тъй

...
Икономиката на Германия отбеляза скромен ръст през миналата година, тъй
Коментари Харесай

Големите надежди за възстановяването на германската икономика не се оправдаха

Икономиката на Германия означи непретенциозен растеж през предходната година, защото индустриалната мощ на Европа се бори да се отърси от последствията от пандемията от ковид и проблемите във веригата за доставки, демонстрираха публични данни през днешния ден, заяви БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

Цифрата на растежа от 2,7% оставя Германия като европейски изоставащ фактор във възобновяване от икономическия потрес, породен от пандемията.
Новата политика на Германия към Русия - по какъв начин ще се получи?
Разработването на поредна " нова източна политика " ще бъде първото съществено тестване за немския канцлер Олаф Шолц и външния м...
Прочети повече
Според последните прогнози на Европейската комисия, през 2021 година се чака растежът в целия Европейски съюз да e към 5%, като Франция и Италия ще изпреварят останалите.

Скромното възобновяване на Германия беше реализирано " макар продължаващата обстановка с пандемията, от ден на ден усложнения в доставките и дефицит на материали ", съобщи в изказване ръководителят на федералната статистическа организация Георг Тил. " Германската стопанска система съумя да се възвърне от внезапния спад през предходната година, макар че икономическите резултати към момента не са достигнали предкризисното си равнище ", сподели той.

През 2020 година на база поправени цени и календарни данни брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия спадна с 4,9%, защото коронавирусът принуди огромна част от най-голямата европейска стопанска система да спре работа.

" Много високите упования, които се разпореждаха на немската стопанска система при започване на 2021 година, се оправдаха единствено отчасти ", съобщи Фрици Кьолер-Гайб, основен икономист в немския обществен заемодател KfW.

Ранните прогнози за 2021 година показаха оценки за напредък от порядъка на 4%. Тези прогнози последователно бяха преразгледани надолу, защото индустрията беше затруднена от нови здравни ограничавания.
Германия заплашва да блокира Telegram поради тайните теории
Берлин заплашва да спре известната обществена платформа Telegram на своя територия, в случай че тя продължи да не се преценява с немския зак...
Прочети повече
Проблеми с предлагането

Пандемията беше в основата и на разтърсвания в международните вериги за доставки, довели до дефицит на първични материали и съставни елементи, които месец след месец затрудняваха промишлеността. Германските производители, които разполагат с голяма мрежа от снабдители и разчитат на износа, бяха изключително мощно от дефицита.

Водещите производители на коли в страната бяха принудени да пресечен производството в заводите си, с цел да се оправят с дефицита на чипове - основен съставен елемент както в стандартните, по този начин и в електрическите транспортни средства. По данни на федералния транспортен орган през предходната година в Германия са продадени общо 2,62 млн. автомобила, което е с 10,1% по-малко от 2020 година - година, в която броят на колите в промишлеността към този момент беше понижен поради пандемията.

Разходи за климата

Слабото показване е проблем за новото държавно управление на канцлера Олаф Шолц и неговите проекти за стимулиране на стопанската система с вложения в региона на климата. През 2021 година страната пое с 24,8 милиарда евро по-малко дълг от предстоящото и заделя 60 милиарда евро, с цел да влага в нулеви излъчвания и цифрова промяна. По този метод държавното управление " резервира неизползваните благоприятни условия от предходната година ", с цел да влага в " мотори на растежа като опазването на климата ", съобщи финансовият министър Кристиан Линднер в тирада пред Народното събрание през днешния ден. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР