Икономиката на Еврозоната вероятно ще се свие с 2,7 процента

...
Икономиката на Еврозоната вероятно ще се свие с 2,7 процента
Коментари Харесай

Прогноза: Икономиката на Eврозоната ще се свие с 2,7% през четвъртото тримесечие

Икономиката на Еврозоната евентуално ще се свие с 2,7 % през последното тримесечие на годината поради втората вълна на ковид. Това сочи тримесечното изследване Икономически вероятности на Eврозоната, направено от италианската статистическа работа Истат (Istat), немския институт Ифо (ifo) и Швейцарския стопански институт (KOF).

След внезапното възобновяване през третото тримесечие икономическата интензивност ще се свие още веднъж през четвъртото поради новите ограничаващи ограничения, показват специалистите.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на 19-членната Еврозона се сви с 11,7 % през второто тримесечие и се възвърне с 12,5 % през идващото, напомня Българска телеграфна агенция.

За 2021 година отчетът предвижда напредък от 0,7 % на тримесечна основа за интервала януари-март и 3 % през идващите три месеца. За цялата 2020 година се чака Брутният вътрешен продукт на валутния съюз да се свие със 7,3 %.

Перспективите обаче са белязани от опасности както за намаляване, по този начин и за напредък според от успеваемостта на икономическата политика, развиването на пандемията и всеобщата имунизация, както и от въздействието върху стопанската система на възстановителните средства, отпуснати от Европейски Съюз, предизвестяват създателите на отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР